Izvor: BSC Happy
17.02.2023 u 19:07
0

PREMIJERKA BRNABIĆ I DELEGACIJA PARLAMENTARNE GRUPE BUNDESTAGA: Razgovori o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, regionalnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa delegacijom Parlamentarne grupe Bundestaga za Jugoistočnu Evropu Savezne Republike Nemačke sa kojima je razgovarala o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, regionalnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

Premijerka je istakla da Srbija posebnu pažnju pridaje unapređenju bilateralnih odnosa sa Nemačkom, kao vodećim privrednim partnerom Srbije i zemljom čije kompanije zapošljavaju više od 80.000 radnika.

ANA BRNABIĆ I LUKA GORI: “ Poslovni forum Srbija-Italija – prilika za jačanje saradnje“

Predsednica Vlade je naglasila da je prioritet Srbije očuvanje mira, stabilnosti i bezbednosti, kao i da je ključni spoljnopolitički cilj punopravnopravno članstvo u EU. Premijerka je ujedno sagovornike informisala o nedavno završenom procesu reforme pravosuđa u Republici Srbiji.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, premijerka Brnabić je ukazala na neophodnost implementiranja Briselskog sporazuma i obavezu formiranja Zajednice srpskih opština, a na koju se čeka 10 godina. Takođe, podvukla je kontinuiranu spremnost Beograda za nastavak razgovora o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

VLADA SRBIJE: Saglasnost za humanitarnu pomoć Turskoj i Siriji

U otvorenom razgovoru, članovi delegacije Parlamentarne grupe Bundestaga za Jugoistočnu Evropu su izneli su svoja viđenja bilateralnih odnosa između dve zemlje i situacije u regionu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter