Izvor: Tanjug
06.11.2023 u 10:37
0

SI U POSETI SRBIJI: Kineski predsednik najavio posetu Srbiji sledeće godine

KINESKI PREDSEDNIK SI ĐINPING NGOVESTIO DA ĆE POKUŠATI DA DOĐE U SRBIJU SLEDEĆE GODINE

Si je tokom razgovora sa premijerkom Anom Brnabić nagovestio tu mogućnost

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Pekingu, posle susreta sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, da je razgovor protekao odlično i da je Si nagovestio da će pokušati da tokom sledeće godine dođe u Srbiju.

;

„To je za nas velika stvar, za našu zemlju i sve naše građane. Potvrdili smo uzajamno partnerstvo, podršku, prijateljstvo u političkom i ekonomskom smislu“, rekla je Brnabić novinarima.

U političkom smislu, kako je navela, Kina nikada neće promeniti svoj stav po pitanju Kosova i Metohije. Brnabić je istakla da Srbija u potpunosti poštuje politiku jedne Kine, što se neće promeniti. Što se tiče ekonomskih odnosa između Srbije i Kine, ona je rekla da su jako dobri i sve bolji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter