Izvor: Kurir.rs
13.12.2022 u 10:43
0

SRBI NA KOSOVU I METOHIJI – ČETVRTI DAN NA BARIKADAMA: Francuska zabrinuta zbog tenzija, mališani u Kosovskoj Mitrovici dočarali kako se voli Srbija!

Barikade na severu Kosova i Metohije ulaze u četvrti dan, škole od ponedeljka ne rade, a pritvor Dejanu Pantiću, zbog čijeg hapšenja su Srbi podigli barikade produžen je na 30 dana. 

DEJANU PANTIĆU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA: Oglasio se njegov advokat

10.19 – Deca iz vrtića u Kosovskoj Mitrovici pokazala kako se voli Srbija

Mališani iz vrtića „Danica Jaramaz“ u Kosovskoj Mitrovici pokazali su kako se voli svoja zemlja.

Držeći ručicama trobojku sa grbom, izrecitovali su i nimalo laku pesmu a imaju samo četiri godine…

Mališani su izrecitovali pesmu Ljubivoja Ršumovića koju znamo iz čitanki „Domovina se brani lepotom“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

9.58 – Francuska zabrinuta zbog porasta tenzija na severu KiM

Francusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Francuska „veoma zabrinuta“ zbog porasta tenzija na severu KiM i da oštro osuđuje svako nasilje na terenu.

„Francuska je veoma zabrinuta zbog situacije na severu Kosova i oštro osuđuje neprihvatljiv napad na misiju Euleksa na Kosovu i sve akte nasilja na terenu“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Zvanični Pariz je pozvao strane da pokažu „najveću uzdržanost i osećaj odgovornosti kako bi bile smanjene tenzije“.

„Francuska u potpunosti podržava evropsko posredovanje, koje mora da postigne napredak u sveobuhvatnom, pravno obavezujućem sporazumu između Srbije i Kosova„, navodi francusko ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju Beograd i Priština se „snažno podstiču da se ponovo uključe u dijalog uz posredstvo EU“.

9.22 – Eskobar sa liderima opozicionih partija na KiM

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar danas se sastaje sa liderima opozicije na KiM, prenosi Reporteri.

On će se sastati sa liderom Demokratske partije Kosova Memljijem Krasnićijem, predsednikom Demokratskog saveza Kosova Ljumirom Abdidžikuom kao i šefom Alijnse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem u američkoj ambasadi u Prištini.

Sastanak je sazvao savetnik u američkom Stejt departmentu Derek Šole, koji je otkazao dolazak na Kosovo, jer je bio testiran pozitivan na korona virus. Sa Eskobarom i liderima opozicionih partija, na sastanku koji je počeo u osam sati, prisustvuje i američki ambasador u Prištini Džef Hovenijer.

8.00 – Mirno jutro

Mirno jutro na severu KiM, iako su tenzije sve jače. Protest Srba se nastavlja, javlja RTS. Sever Kosmeta blokiran je i od strane kosovske policije, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške.

7.20 – Ministri EU danas o situaciji na KiM

Proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan kao i situacija na severu Kosova i Metohije biće tema današnjeg sastanka u Briselu ministara Evropske Unije za evropska pitanja.

Podsetimo, zbog hapšenje Dejana Pantića u jutarnjim časovima u subotu, Srbi sa severa Kosova i Metohije su počeli da se okupljaju i postavljaju barikade.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter