Izvor: Tanjug
22.01.2023 u 16:27
0

Srpska lista osudila napad na srpskog dečaka u Suvom Dolu

Napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima „Kurtijevih specijalaca“ je nastavak plana Aljbina Kurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Kosova i Metohije, saopštila je danas Srpska lista (SL).

PRETUČENI DEČAK LAZAR MILUTINOVIĆ: „Udarali su me gde su stigli, ne znam zašto su me napali, možda im smeta što sam Srbin“ (VIDEO)

Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, u svega nekoliko nedelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti.

-Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju. Diktatorski režim Aljbina Kurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema. Ono što je najopasnije je ćutanje međunarodnih predstavnika- navedeno je u saopštenju SL.

OGLASIO SE OTAC PRETUČENOG DEČAKA: „Šutirali su ga samo zato što je Srbin!“ (VIDEO)

Srpska lista osudila je napad na Lazara, jer je, kako navode, to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima.

-Ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu -istaknuto je u saopštenju SL.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter