Izvor: HAPPY BSC
01.03.2023 u 11:21
0

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ALIJEVOM: Predsednik ga informisao o dijalogu u Briselu i istakao značaj bilateralnih odnosa sa Azerbejdžanom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevom.

Vučić je Alijeva obavestio o toku dijaloga u Briselu, kao i o neophodnim dodatnim konsultacijama, zbog kojih je sprečen da učestvuje na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, ali da će našu zemlju da predstavlja ministar spoljnih poslova.

On je istakao da Srbija pridaje veliki značaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima sa prijateljskim Azerbejdžanom, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju i razumevanju i međusobnoj podršci.

Predsednik Aleksandar Vučić: „Za Srbiju je važno da čuva decu i svoje nacionalne interese. To je za Srbiju od presudnog značaja!“

Alijev je naglasio da veoma ceni srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo, koje beleži snažan uspon zahvaljujući odličnim ličnim odnosima dvojice predsednika i stoga izrazio očekivanje da će i ova godina biti uspešna za bilateralne odnose Srbije i Azerbejdžana.

Među temama razgovora bila je i konkretizacija planova u domenu energetike, ali i u drugim oblastima od interesa za obe strane.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter