Izvor: BSC HAPPY
01.11.2023 u 14:31
2

ŽELIMO SRBIJU U EU! Bilčik poručio da je proširenje prioritet

Proširenje Evropske unije je politički prioritet i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je tokom posete Beogradu jasno poručila da EU želi Srbiju kao članicu, izjavio je danas izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

Ono što je vrlo jasno jeste to da je proširenje veliki prioritet za EU. To je glavni politički prioritet Unije kakav do sada nismo videli godinama – rekao je Bilčik za „Gardijan“.

Prema njegovim rečima, Ursula fon der Lajen je tokom posete Beogradu bila jasna da EU želi da se Srbija pridruži, ali i da ima još mnogo toga da ispuni, posebno u pitanju usklađivanja spoljne politike.

Bilčik je dodao da je vreme posete Fon der Lajen izuzetno važno, ukazujući na predstojeće izbore u Srbiji i činjenicu da će proširenje biti glavno pitanje na dnevnom redu u Briselu sledeće nedelje.

Lopta je takoreći u velikoj meri u rukama naših partnera – rekao je Bilčik, dodajući da oni „moraju da se obavežu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ŽELIMO SRBIJU U EU! Bilčik poručio da je proširenje prioritet”

  1. Lažu. Da žele Srbiju u EU formirali bi ZSO na Kosovu po potpisanom briselskom dogovori i preko NATO bi izvršili pritisak na Šiptare da povuku svoje specijalce i duge cevi sa severa Kosova. Eto mira i eto tek nagoveštaja da nas zaista žele u EU. Teško onom ko ih ne poznaje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter