Izvor: Tanjug
09.11.2022 u 21:49
0

Zvaničnici Ambasade Poljske u Srbiji organizovali su u Belom dvoru prijem povodom proslave Dana nezavisnosti Poljske!

Zvaničnici Ambasade Poljske u Srbiji su u Beogradu, u Belom dvoru, organizovali prijem povodom proslave Dana nezavisnosti Poljske.

Prijemu, čiji je domaćin bio ambasador Rafal Perl sa suprugom, a koji je počeo intoniranjem himni Poljske i Srbije, prisustvovali su zvanicnici države i Vojske Srbije, među kojima i ministarka za evrointegracije Tanja Miščević, predstavnici diplomatskog kora na čelu sa ambasadorima Velike Britanije, Kipra, Izraela, Egipta, Kube.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pored podsećanja na istoriju Poljske, ali i na novija dešavanja vezana za rat u Ukrajini i izbegličku krizu, ambasador Perl istakao je duogdišnje iskreno partnestvo dveju zemalja, kako na najvišem niovu, tako i na nvou loklanih samouprava, kao i saradnju u brojnim oblastima, među kojima je i zaštita potrošača, i restruktiiranje i poljoprivredena modernizacija, na šta je, kako je rekao, kao ambasador posebno ponosan.

„Mi smo dugogodisnji iskreni prijatelj Srbije na putu ka EU“, rekao je ambasador.

Sutra sastanak ministra Dačića sa šefom Misije OEBS-a

„Često, uvereni u politiku otvorenih vrata EU, našim srpskim kolegama i partnerima pružamo političku podršku u Briselu, ali i aktivno prenosimo svoja iskustva i pouke iz procesa evrointegracija srpkim institucijama, lokalnim samoupravama i državnim ustanovama“, rekao je ambasador, koji je podsetio i da je poslednje dve godine naporno rađeno na proširenju bilateralne saradnje.

Prijem je organizovan u znak sećanja na 11. novembar 1918. kada je Poljska ponovo, nakon 123 godine stekla nezavisnost, postala suverena država, ponovo stičući subjektivitet na međunarodnoj sceni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter