Izvor: Tanjug/BSC Happy
14.05.2023 u 13:00
1

RASPAD DEMOKRATSKOG FRONTA: Lideri saopštili iznenađujuće vesti, SVAĐA ili DOGOVOR?

Demokratski front (DF), politička koalicija u Crnoj Gori, prestaje da postoji, a Pokret za promene (PzP) na izborima će nastupiti samostalno, saopštili su danas lideri DF-a na konferenciji za novinare. Demokratski front je doneo odluku da stranke konstituenti idu različitim putevima ka istom cilju, Crna Gora je pomirena zemlja, rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

Lider Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da je zajednički cilj bio da se u Crnoj Gori desi srpsko-crnogorsko pomirenje i demantovao napise da je bilo svađa među liderima DF-a. Rekao je da će PzP nastupiti samostalno na izborima i da će imati reformski program.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je naveo da je DF, kada je započeo „veliko istorijsko putovanje“ pre 11 godina postavio cilj – bespoštedna borba protiv Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS) i njegovih tekovina.

„OČEKUJEM PREDSEDNIKA VUČIĆA“: Milatović pred inauguraciju

Demokratski front je politička koalicija zvanično osnovana u julu 2012. godine, od Nove srpske demokratije na čelu sa Andrijom Mandićem, Pokreta za promene na čelu sa Nebojšom Medojevićem i grupacije dotadašnjih funkcionera SNP-a koje su predvodili Milan Knežević i Predrag Bulatović. U stvaranju Demokratskog fronta učestvovale su i nestranačke ličnosti, među kojima je bio i Miodrag Lekić, koji je izabran za prvog predsednika DF-a, s tim što ga je napustio 2015. godine. Ovoj koaliciji su vremenom pristupile i neke druge stranke, društvene organizacije i istaknuti pojedinci u Crnoj Gori, a kasnije je došlo i do istupanja pojedinih članica iz DF-a, tako da se sastav koalicije u više navrata menjao, ali ključni činioci su ostali.

Podsetimo da je Jakov Milatović, novi predsednik Crne Gore, u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio Mila Đukanovića isključivo uz pomoć glasača Demokratskog fronta, koje je na izbore u drugi krug pozvao Andrija Mandić, neposredno nakon što su saopšteni rezultati izbora koji su Milatovića i Đukanovića poslali u drugi krug. Posle 11 godina, raspad ove velike koalicije, koja je najveći predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, dovešće do nove klime u crnogorskom društvu, a da li je cilj ispunjen, ostaje na politici novih vladajućih struktura.

VLADIMIR PAVIĆEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA BSC HAPPY PORTAL O SITUACIJI U CRNOJ GORI: „Čeka nas koalicija ili ljuta borba pobednika“

Ono što je jasno, jeste da rečenica prof. dr Vladimira Pavićevića o nekoj većoj koaliciji, gde bi mogao biti i DF više nije validna. Druga teza je bila da će Crna Gora dobiti mnoštvo političkih opcija, koje će različitim načinima težiti ka istom cilju, cilju koji je tekovina velike avgustovske izborne pobede. Sada rascepkani na stranke, samo neki će dobiti mogućnost, da kao jezičak na vagi, poput Dritana Abazovića, postanu deo vlasti, deo vlade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RASPAD DEMOKRATSKOG FRONTA: Lideri saopštili iznenađujuće vesti, SVAĐA ili DOGOVOR?”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter