Izvor: HAPPYBSC/NOVOSTI
05.12.2023 u 16:29
0

GODINAMA ŠIRIO MRŽNJU I NASILJE: Glavni osumnjičeni za Vanjino ubistvo ima debeo dosije, OD KRIMINALNIH RADNJI DO PORODIČNOG NASILJA

IME Ljupča Palevskog, koji se vodi kao glavni osumnjičeni sa ubistvo Vanje Đorčevske (14), pojavljuje se u više od 10 presuda, kako se može vidte na stranici suda. Sporovi i presude su ugalvnom garađanskog tipa, ali među njima ina i onih kriminalnih

Uranija Pirovksa, iz Helsinka, smatra da je ubica 14-godišnje Vanje osoba koja je javnosti poznata i kao izvršilac krivičnih dela, ali koja nije izdržava zatvorske kazne. Palevski se tereti i za porodično nasilje. Odlukom o žalbi iz Skoplja iz 2017. godine potvrđena je privremena mera protiv njega, čija je svrha bila da zaštiti člana porodice koji je pretrpeo psihičko i fizičko nasilje. Palevski je napao žrtvu verbalno odnosno uputio joj je uvredljive reči,a potom i fizički nasrnuo na osobu, te joj udarcima naneo povrede. Ostali su vidljivi hematomi i modrice, kako je potvrđeno medicinskom dokumentacijom, stoji u odluci objavljenoj na sudskom portalu.

ALEKSANDAR G. NEGIRAO OPTUŽBE: Završeno saslušanje oca ubijene Vanje, EVO ŠTA JE REKAO

Mediji su 2009. godine preneli da je Vrhovni sud potvrdio sumnje Komisije za borbu protiv korupcije da je firmi Palevskog „UPA Enterprajz” nezakonito isplaćeno preko milion evra štete za rušenje tavana dve zgrade u naselju Debar, koje su po oceni najvišeg organa vlasti bile bespravne gradnje.

Glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo tinejdžerke Vanje (14) Ljupčo Palevski Palčo, koji je u bekstvu, godinama vodio podkast „Infomaks“ u kom je sejao mržnju, na šta niko od nadležnih organa nije reagovao.

O ovome su se oglasili iz stranke VMRO-DPMNE.

„Palevski i njegovi saradnici godinama maltretiraju ljude kroz svoju emisiju, klevetaju ljude, pozivaju na batine i druge vidove nasilja. Palevski je širio govor mržnje i prošao je nekažnjeno. Palevski i njegova banda ne bi mogli do sada da funkcionišu i prođu bez sankcija, da neko iz vlasti ne stoji iza njih“, navodi se u saopštenju,

Na najvećem udaru javnosti i opozicije sada se nalazi i ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, koji je optužen da je najodgovorniji što je dozvolio Palevskom i njegovoj bandi da šire toksičnu atmosferu, prete i maltretiraju ljude.

Palevski je predsednik proruske stranke „Desno“ i imao je svoj podkast u kom je često iznosio kontroverzne stavove. Sada se nalazi u bekstvu, a za njim je raspisana međunarodna poternica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter