Izvor: Tanjug
04.02.2023 u 15:58
0

NEVREME BESNI HRVATSKOM: U Zagrebu povređena jedna osoba (GALERIJA)

Jak vetar širom Hrvatske ostavio je posledice u brojnim okruzima, od Osječko-baranjskog do Krapinsko zagorskog i Grada Zagreba, gde je jedna osoba povređena, saopštila je Uprava civilne zaštite.

U Zagrebu je jedna osoba povređena, zbog čega je operativna dežurna služba civilne zaštite Županijski centar 112 na mesto događaja odmah uputila hitnu medicinsku pomoć, prenosi Hina.

MUP HRVATSKE PORUČIO: Sledeće nedelje zastoji na granici sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom – preusmerenje na alternativne prelaze

Centar je tokom prepodneva primio više dojava građana o padu stabala i grana na saobraćajnice i parkirana vozila, padanju delova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

Na području Krapine, zbog snažnog vetra oštećen je dalekovod, a bez struje su ostali Gornja Stubica, deo Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkom okrugu do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabeležen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 sati primio je 16 dojava zbog posledica jakog vetra, a Centar u Virovitici 30-ak.

O srušenim stablima i stubovima ulične rasvete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stubovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter