Izvor: SD.RS
08.08.2023 u 09:39
0

OPOMENA?: Bačena bomba na kuću šefa smene u Spužu – unutra bila i DECA!

Ispred kuće službenika spuškog zatvora Gorana Đuričkovića bačena je bomba.

Da je u pitanju ozbiljna opomena upućena Đuričkoviću govori upravo jačina eksplozivne naprave koja je bačena na njegovu kuću. Od jačine eksplozije oštećene su fasade na njegovoj kući i okolnim kućama, padali su plafoni, oštećena je stolarija… U kući Đuričkovića, kao i kod njegovih komšija, u tom trenutku bilo je više maloletne dece.

Eksplozija je odjeknula u ponedeljak oko četiri sata ujutru. Kako se saznaje od sagovornika iz istrage, bombaš, ili više njih, zapalio je sporogoreći štapin na eksplozivnoj napravi i bacio je u dvorište Đuričkovićeve kuće, nakon čega je pobegao. Na lice mesta ubrzo je izašla policija, a o svemu je obavešteno i tužilaštvo.

UBICU VESELINA VUKOTIĆA OTKRIVA PREPISKA NA SKAJU? Otac vođa škaljarskog klana izašao iz audija, pa izrešetan sa 8 hitaca

Prema saznanjima iz policije, izvesno je da bombaški napad ima veze sa poslom koji Đuričković obavlja. On je zaposlen kao šef smene u Zatvoru za kratke kazne u Spužu. Po saznanjima crnogorskih medija, on nije prijavljivao da je imao probleme sa nekim ni na poslu ni privatno.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pozvali su nadležne organe da u što kraćem roku rasvetle slučaj aktiviranja eksplozivne naprave ispred porodične kuće Gorana Đuričkovića.

– U vreme aktiviranja eksplozivne naprave, osim Đuričkovića i njegove supruge, u kući su se nalazila i dva maloletna deteta. Imajuću u vidu da su pričinjena znatna oštećenja i velika materijalna šteta, kako na porodičnoj kući Đuričkovića, tako i na okolnim objektima, može se zaključiti da se radilo o eksplozivnoj napravi velike razorne moći – ističu iz UIKS-a.

O velikoj razornoj moći aktivirane eksplozivne naprave, kako dodaju, svedoči i činjenica da su ozbiljna oštećenja nastala i u unutrašnjosti kuće, između ostalog, i u sobi u kojoj su se nalazila maloletna deca, čiji su životi tom prilikom bili direktno ugroženi. Menadžment Uprave za izvršenja krivičnih sankcija, odmah po saznanju za navedeni događaj, došao je i ponudio potrebnu pomoć Đuričkoviću.

– Pozivamo nadležne državne organe, Upravu policije i Državno tužilaštvo da preduzmu sve mere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem rasvetljavanja ovog slučaja u što kraćem roku, a radi zaštite službenika Đuričkovića i njegove porodice – saopštili su iz UIKS-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter