Izvor: Tanjug
07.02.2023 u 13:13
0

OSAM HRVATSKIH DRŽAVLJANA OSUĐENO ZA KRIJUMČARENJE DECE: Pušteni pa ponovo uhapšeni na aerodromu

Osam hrvatskih državljana, odnosno četiri bračna para koji su pred sudom u Zambiji oslobođeni optužbe za trgovinu decom, ponovo su uhapšeni na aerodromu pri povratku za Hrvatsku.

Njima su na aerodromu oduzeta dokumenta i ponovo su uhapšeni, javio je Dnevnik hrvatske Nove tv. pozivajući se na informacije dobijene od advokata u Zambiji.

Hrvati se, kažu, trenutno nalaze u Uredu za imigraciju u zambijskom gradu Ndoli i tamo im objašnjavaju o čemu se radi.

OSMORO HRVATSKIH DRŽAVLJANA OPTUŽENO ZA TRGOVINU AFRIČKOM DECOM: Tvrde da nisu krivi, pušteni da se brane sa slobode (FOTO)

-Hrvati su se uredno čekirali na aerodromu, a na samom izlazu prema avionu zaustavili su ih predstavnici Ureda za imigraciju i odveli -prepričao je izvor Dnevnika.

Nikome nije jasno zašto su im zabranili odlazak, kad im je Sud odredio da moraju napustiti zemlju. Slede brojne diplomatske aktivnosti na najvišim nivoima i prema zambijskim vlastima i prema Evropskoj uniji kako bi se zaštitili hrvatski državljani.

Advokat jedne od porodica Sandra Marković rekla je da nemaju informaciju šta se točno dogodilo. “Zvali smo na sve strane, čekamo, advokat se vraća tamo“, izjavila je ona.

Ne može, kaže, ni da pretpostavi šta se moglod ogoditi, jer u međuvremenu nije bilo ničeg što bi pomoglo da poremeti njihov povratak u Hrvatsku.

Sud u Zambiji je juče odbacio optužnice protiv osam hrvatskih državljana koji su bili optuženi za trgovinud ecom i dat im je rok od 48 sati da napuste zemlju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter