Izvor: Tanjug
03.08.2021 u 08:45
0

PRVI ZVANIČAN SUSRET: Sastaju Džeferović i Komšić sa Šmitom

Članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić danas će se sastati sa novim visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom.

VAŽNO:

IZBORI IZMEĐU 20. MARTA I 3. APRILA! Predsednik Vučić na međustranačkom dijalogu!

„Oluja“- zločin koji traje i danas: Obeleženo 26 godina krvavog događaja

U Zemunu autobus udario u trafiku (FOTO)

To je prvi zvanični susret novog visokog predstavnika sa izvršnom vlašću na nivou BiH, a sinoć su ta dva člana Predsedništva BiH prisustvovala i prijemu povodom Šmitovog preuzimanja dužnosti.

Šmit je u ponedeljak preuzeo dužnost od Valentina Incka.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ranije je izjavio da neće prisustvovati najavljenom sastanku Šmita sa članovima Predsedništva BiH, jer sa njim, kako je rekao, nema šta da razgovara. Nakon što je dosadašnji visoki predastavnik Valentin Incko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida, na sastanku lidera svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj odlučeno je da srpski predstavnici od 27. jula, neće učestvovati u radu na nivou institucija BiH.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o neprimenjivanju odluke Incka o zabrani negiranja genocida, kao i zaključke kojima se odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter