Izvor: beta
15.04.2024 u 21:41
0

RAMA HTEO OTVORENI BALKAN ZBOG KURTIJA: Edijev pokušaj za pomirenje Kosova i Srbije i međusobno priznanje

„Otvoreni Balkan je više bio ideja premijera Edija Rame kao pokušaj da se stvori pomirenje ili, rekao bih, izlazna strategija da Srbija može da uspostavi odnose sa Kosovom, pa i međusobno priznavanje. To je bila inicijalna ideja. Razlog zašto smo mi prihvatili je zato što smo videli mogućnost završavanja tog spora i međusobno proiznanje dve države“, rekao je Osmani na konferenciji za novinare.

Ministar spoljnih poslva Severne Makedonije je naveo da posle događaja u Banjskoj nije bilo sastanka ni prisustva njegove zemlje u Otvorenom Balkanu, jer je tu incijatvu „minirala potvrda da Srbija ima direktno ušečće, odnosno uticaj na događaje u Banjskoj“.

„Otvorenom Balkanu nismo prisustvali posle Banjske, jer je to bio moj stav tada, kada sam rekao da ako se potvrdi ; umešanost Beograda, tada je to stvarno nemoguće. Ideja Otvorenog Balkana je bila drugačija. Bila je ideja da se uspostavi jedna mogućnost da Srbija i Kosovo polako počnu da stvaraju uskove za međusobno priznavanje i uspostavljanje diplomatskih odnosa… pored ekonomskoh saradnje i tako dalje“, rekao je Osmani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter