Izvor: Tanjug
19.05.2020 u 02:59
0

TEŠKE OPTUŽBE IZ FRANCUSKE: Hrvatska pokazuje velike simpatije prema nacističkoj eri!

Na ražun Hrvatske stigle su teške optužbe iz Pariza. 

PROČITAJTE JOŠ I OVO

BERANE SLAVI! Sveštenici iz Đurđevih stupova izašli na slobodu (VIDEO)

Srbija planira da uvede PUTARINU NA MAGISTRALNIM PUTEVIMA Rasterećuje se Ibarska

MILO NAJAVIO: Izbori do kraja septembra

BIH otvara granice 1. juna, od ove sedmice mogu ući poslovni ljudi

POTPUNI OBRT U UBISTVU MILANA ĐURIĆA Pronađen ubica, ali nije onaj na kog se sumnjalo!

Prvi put u Evropi od 1945. Hrvatska, kao zemlja koja predsedava EU, organizovala je događaj „kojim se de facto izražava simpatija prema nacističkoj eri“, piše francuski „Mond“.

– Hrvatska, koja trenutno predsedava Savetu EU, odala je počast 16. maja u Zagrebu i Sarajevu, vojnicima ustaške pronacističke države koje je ubio jugoslovenski pokret otpora 1945 – piše pariski dnevnik.

Komemoracija žrtvama Blajburga nekada je bila uglavnom obeležavana u istoimenom selu u Koruškoj, u Austriji, gde su poražene ustaše zarobili i likvidirali komunistički partizani na kraju Drugog svetskog rata.

U početku je manifestacija bila poverljivog karaktera, ali posle proglašenja hrvatske nezavisnosti 1991, postala mesto je okupljanja hrvatskih nacionalista i evropskih neo-nacista, navodi „Mond“.

OVO MORATE ZNATI 

OPTIMISTIČKI INTERVJU PSIHIJATRA DR BUBERE: Opasnost je prošla!

AMERIKANCI U PANICI Rusi pripremaju novo morsko čudo, moćniji od „Kaspijskog čudovišta“! (FOTO)

I OVAKVA LJUBAV POSTOJI Oni nikada ne menjaju partnere

DANAS SE POMOLITE ZA LJUBAV Pre 27 godina ubili su Boška i Admiru, sarajevske Romea i Juliju (VIDEO)

S obzirom da su austrijske vlasti ove godine zabranile okupljanje u Koruškoj zbog pandemije korona virusa, hrvatski parlament je, kako podseća „Mond“, odlučio da obeležavanje organizuje na jednom groblju u Zagrebu i, uz podršku Katoličke crkve i nacionalističke Hrvatske demokratske zajednice u BIH, u katedrali u Sarajevu.

– Mada je takav pomen uobičajan u Hrvatskoj u poslednjih 30 godina, saopštenje da će misu održati sarajevski nadbiskup Vinko Puljić, duboko je potreslo građane glavnog grada Bosne i Hercegovine – dodaje „Mond“.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter