Izvor:
05.04.2017 u 21:24
0

UŽAS U PODGORICI: Prodali maloletnu devojčicu za 15.000 evra!

Maloletnoj D.B. iz Podgorice ugovoren je brak za materijalnu novčanu vrednost od 15.000 evra.

Ovim se još jednom potvrdila činjenica na koju skoro deceniju ukazuje Centar za romske inicijative, da se krše prava i slobode jednog broja dece iz zajednice Roma i Egipćana, koja im pripadaju u skladu sa međunarodnim i nacionalnim zakonodavstvom.

Negativni aspekti tradicije sprečavaju kod Roma i Egipćana decu i mlade da žive život bez predrasuda, nasilja i netolerancije. Pri tome javnost i sama zajednica ostaju nemi na očigledna kršenja ljudskih prava, pravdajući se nedostatkom dokaza, nedovoljno uređenim zakonodavstvom i nedovoljnim posvećivanjem pažnje slučajevima dečijih brakva.

Državni organi zaduženi za sprečavanje ovih pojava još uvek nemaju snage da se odupru tehničkim problemima zakonodsvstva i da napokon izmene postojeće propise, kako bi se strogo sankcionisao ovaj nezakoniti, a pre svega društveno štetni fenomen koji uništavaju živote devojčiva i dečak, navode iz Centra.

"Apelujemo na nadležno državno tužilaštvo i policiju da ovog puta preduzmu sve mere i radnje koje omogućava zakon o krivičnom postupku i pošalju jasnu sliku javnosti da država neće toleristai prodaju bilo kog ljudskog bića bez obzira na njegov uzrast i duševni razvoj”, dodaje se u saopštenju.

vijesti.me
Foto: Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter