Izvor: BSC Happy/TV Telma
04.12.2023 u 08:55
0

ZAŠTO JE VANJA (14) BILA META? Oglasila se majka ubijene tinejdžerke

Severna Makedonija i čitan region je uznemiren nakon što je pronađeno telo nestale devojčice Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja, sedam dana posle nestanka!

Većina se pita kako je moguće da je devojčica od samo 14 godina ubijena zbog koristoljublja. Makednonska „TV Telma“ navodi da je Vanja kidnapovana zbog otkupa od njenih roditelja. Njena majka je u nedavnoj izjavi istakla da njen suprug ne koristi društvene mreže, jer, kako je navela „ne žele svi da rizikuju svoj život“.

MONSTRUM PRIZNAO KRIVICU ZA UBISTVO VANJE (14): Osumnjičen i njen OTAC?!

– Ne čitam komentare na društvenim mrežama. U nekim medijima se objavljuju moje navodne izjave, ako sam nešto rekla, izvlače se zaključci, izvrću reči. Ističem da sam zadovoljna radom policije, sve je u njihovim rukama. Ako iko može pronaći moje dete, to su institucije koje su za to nadležne. Mi, šta možemo da učinimo? Hoćemo li pretražiti ulice? Zato molim da prestanemo sa nagađanjima i neistinama, ovo je zaista teško razdoblje za našu porodicu – apeluje majka.

Isti ljudi ubili Vanju i frizera

Telo nestale devojčice Vanje Đorčevske iz Skoplja pronađeno je kod Velesa, nakon sedmodnevne potrage, a makedonska policija navodi da je ubijena istog dana kada je i nestala, tačnije 27. novembra.

Kako navode iz MUP-a, motiv je lični interes, dok je pored njenog tela pronađena još jedna ubijena osoba. Telo frizera iz Velesa, Panče Ž. (74) pronađeno je u okolini Velesa.

– Posle obimnih mera i aktivnosti koje su preuzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja, u blizini Velesa pronađeno telo maloletne osobe V.Đ., čiji nestanak je prijavljen 27. novembra 2023. godine. Pronađeno je i telo osobe P.Ž, (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra. U vezi sa ova dva slučajeva osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, dok se jedno nalazi van zemlje, a drugo je trenutno u policijskoj stanici – navodi se u saopštenju Državnog tužilaštva i dodaje:

– Prethodno je, u vezi sa krivičnim delima, pronađeno izgorelo vozilo marke „citroen“, a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršile iste osobe, čiji je motiv koristoljublje. Takođe, iz sprovedenih operativnih mera, utvrđeno je da je maloletna V.Đ. vozilom odvedena sa ulaza u rezidenciju, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana (27.11.2023. godine) oko 10.00 časova.

Sva petorica su makedonske nacionalnosti, saopštilo je Tužilaštvo.

Prema izvorima Kanala 5, izvršilac jezivog ubistva 14-godišnje Vanje Đ. je građevinski preduzetnik iz Skoplja inicijala Lj.P. , koji je nedavno priveden u Hrvatskoj.

On je jedan od petorice osumnjičenih za ubistvo Vanje, čije je telo pronađeno večeras u okolini skopskog sela Orman. Za ubistvo Vanje i Panče Ž. (74) iz Velesa tereti se pet ljudi, od kojih su tri u pritvoru, jedan je u bekstvu u inostranstvu, a jedan u policijskoj stanici.

Prema pisanjima „TV Telma“, Lj.P. je poznavao odranije ubijenog frizera iz Velesa, s kojim je doveden u vezu zbog navodnog vađenja zlata.

Sa druge strane, TV stanica navodi da je Vanja kidnapovana zbog otkupa od njenih roditelja, ali nažalost, ubijena je istog dana kada je prijavljen nestanak u ponedeljak, 27. novembra u 7.35 časova. Ubili su je u 10.00 časova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter