Izvor: Blic
28.07.2023 u 16:02
1

DA BISTE SIJALI SPOLJA, VODITE RAČUNA O TOME KAKO SE OSEĆATE IZNUTRA: Evo šta znači zdrava koža

Živimo u doba fotošopa i društvenih mreža. U takvom okruženju postavlja se jedno pitanje – da li zdrava koža pretpostavlja onu bez ijedne akne, bez presijavanja, bez ijedne jedine bore? Kratko i jasno – ne.

Problemi sa kožom – psihološki aspekt

Negativna zastupljenost (ili nedostatak iste) može ljude da dovede u situaciju da se osećaju marginalizovano – kao da svojim nesavršenostima previše odudaraju od ostatka društva i samim tim se javlja osećaj neprihvaćenosti, usamljenosti i manjka ljubavi.

Iako na prvi pogled ne deluje tako, problemi sa kožom, odnosno neosnovano upiranje prstom u njih, mogu izazvati mnogo veće psihofizičke posledice, poput depresije ili anksioznosti.

PITATE SE KAKO DA NAPRAVITE ZDRAV, BRZ I UKUSAN OBROK? Na pravom ste mestu, recept za najukusniju OVSENU KAŠU, telo će Vam biti zahvalno!

Važno: Pomoć stručnjaka

S druge strane, lečenje kože je jedan dug i ponekad mučan proces. Tačan recept za rešenje problema ne postoji, ali ono što je sigurno je da je potrebno mnogo strpljenja.

Pre svega, veoma je bitno potražiti pomoć od stručne osobe – dermatologa, ne kozmetičara. Od osnovnih saveta, tu su hidratacija, pravilna ishrana i redovno uklanjanje šminke.

Reakcija na vreme – najbitnije

Koža je najveći sistem organa, i potrebno mu je posvetiti posebnu pažnju. Veoma je važno reagovati na vreme, pronaći vrstu nege koja odgovara koži uz pomoć stručnog lica, ali i sačuvati psihičko zdravlje kada su u pitanju stereotipi i stigme u vezi sa kožom.

Zdravlje se čuva dok je jako, a za to je najbitnija prevencija. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DA BISTE SIJALI SPOLJA, VODITE RAČUNA O TOME KAKO SE OSEĆATE IZNUTRA: Evo šta znači zdrava koža”

  1. U depresiji je neko samo ko zeli u njoj da bude, ko ne zeli uradice sve da u njoj ne bude samo je treba na vreme detektovati i reagovati odmah . Recepata za otklanjanje i samoizlecenje od depresije ima sijaset , vazan je taj pocetni simptom , za to vam ne treba nikakvo bogatstvo cak je bolje da sto manje imate, bolje je da ste siromasniji nego bogatiji , jedino u pameti ne smete manjkati u tim slucajevima.
    Opet ce neko reci da banalizujem stvari , ne, onoga koga zahvati depresija i obuzme ga i covek se prepusti istoj , nju zeli sam covek , takvom nece pomoci ni dr. ni mr . ni novac ni nista skleptace ga i oticice u neku jos goru bolest , onaj koji je ne zeli a vidi da ga hoce napasti nece je ni imati ali treba se boriti .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter