Izvor:
09.12.2016 u 16:43
0

Fejsbukovci, oprez! Vlada velika NOVOGODIŠNJA PREVARA na koju nikako ne smete da nasednete!

Svake godine u poslednjoj nedelji u decembra Facebook svojim korisnicima omogućava da opcijom “Year in review” dobiju video koji predstavlja kompilaciju deset najpopularnijih ličnih fotografija u godini na izmaku, ali iza ove mogućnost krije se ozbiljna opasnost.

Neki korisnici su dobili ponudu da lajkuju i šeruju stranicu koja će im omogućiti da aktiviraju ”Year in review”. Kako to može da izgleda pogledajte na slici ispod.

Iako je ”Year in review” zvanična Facebook opcija, ovakve aplikacije nisu! Ovakvi zahtevi koje dobijate na Facebooku imaju za cilj da vas namame u nešto što bi moglo da ozbiljno ugrozi vašu bezbednost na internetu.

Da još jednom naglasimo, nije potrebno da lajkujete ili šerujete bilo koju aplikaciju da biste na kraju godine aktivirali ”Year in review” . Sve ostalo može da predstavlja trik kojim bi hakeri potencijalno mogli da dođu do vaših ličnih podataka i zloupotrebe ih.

Kada dođe pravo vreme, a to je poslednja nedelja decembra, Facebook će vas obavestiti da je ”Year in review” opcija aktivirana, a vi ćete moći da uživate u vama najznačajnijim fotografijama iz 2016. godine.

Telegraf
Foto: Printscreen/Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter