Izvor:
27.10.2017 u 18:31
0

PET MESECI PROVELE IZGUBLJENE NA OKEANU: Dve žene spašene sa pokvarenog broda, evo kako su preživele!

Dve žene koje su se uputile na plovidbu zajedno sa svojim psima spasene su nakon što su nekoliko meseci provele na pokvarenom brodu.

Dženifer Apel i Tašu Fiabu spasili su američki marinci u sredu ujutru. Njih dve su se na proleće uputile na put od Havaja do Tahita u Francuskoj polineziji. Ipak, brod je skrenuo za kursa i preživeo tehnički kvar zbog čega su se usidrile usred nedođije.

Iako su tokom prva dva meseca svakodnevno slale signale za pomoć Američka mornarica u saopštenju za javnost tvrdi da brod nije bio dovoljno blizu obale ili drugih brodova kako bi se oni čuli.

Preživele su zahvaljujući prečišćivaču za vodu koji su ponele i zalihama hrane dovoljnim za godinu dana.

Nakon pet meseci i 900 milja jugoistočno od Japana otkrilo ih je jedno tajvansko plovilo, nakon čega su kontaktirane američke vlasti.

“Jako sam zahvalna svima. Spasili su nam živote. Ne mogu da vam opišem ponos i osmeh na mom licu kada sam videla brod na horizontu“, rekla je jedna od njih.

izvor:b92.net
Foto:pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter