Ishrana
Izvor:
12.10.2019 u 11:34
0
GURMANSKI SUBOTNJI RUČAK: Pripremite svinjska rebarca u pikatnom sosu! (FOTO)
Ima li šta lepše nego zamastiti se lepljivim rebarcima u toplini svog doma.
Sastojci:
- 1 kilogram svinjskih rebara
- 2 čena belog luka
- 1 glavica luka
- sveži đumbir (komad veličine prsta)
- 300 ml kokošjeg temeljca
- 100 ml belog vina
- malo sirćeta
- 4 kašike meda
- 50 ml soja sosa
- nekoliko zrna crnog bibera
- sveži ili sušeni čili
- kadulja
- majčina dušica
- kardamom začin
Priprema:
- Iseckajte rebra, posolite i pobiberite.
- Luk naseckajte na kolutove, a đumbir i beli luk na listiće.
- Upalite rernu, uzmite lim za pečenje i stavite ga na šporet da se dobro zagreje.
- Možda vam biti malo čudno da koristite lim na šporetu, ai tako će sav ukus dobijen prženjem ostati u posudi zajedno s mesom.
- Na vruće stavite meso kako bi se spoljašnja masnoća otopila i pore mesa zatvorile. Na taj način će meso ostati sočno.
- Kad ste dobro zatvorili meso sa svih strana, u lim dodajte naseckan beli luk, đumbir i luk.
- Dodajte topli temeljac, vino, sirće, soja sos, med i začine.
- Prebacite lim za pečenje u rernu zagrejanu na 180 Celzijusa.
- Pecite pola sata, potom ih okrenite na drugu stranu i tako pecite narednih pola sata. Rebra su gotova kada postanu tamna i lepljiva, a luk karamelizovan.
stil.kurir-rs
Foto: pixabay.com
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
Ishrana
Punjena kazino jaja: Savršen uskršnji recept za praznike
29.04.2024 u 13:25
0
Ishrana
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
29.04.2024 u 08:54
0
Ishrana
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
29.04.2024 u 07:35
0
Ishrana
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
28.04.2024 u 20:42
0