Izvor:
01.05.2017 u 18:59
0

GOVOR TELA ODAJE DA LI MU SE SVIĐATE: Šta znači kada mu zadrhti jabučica a šta kada se dodiruje po obrazu?

Govor tela ponekad govori puno više od reči. Privlačite li ga?

Sviđam li mu se? Privlačim li ga? To su pitanja koja mnoge žene na ovom svetu postavljaju, sebi i svojim prijateljicama. No, u stvari ženama i ne bi trebalo biti tako teško odgonetnuti šta muškarac misli o njoj – i to preko govora tela.

Žene su puno bolje u kontrolisanju svog govora tela od muškaraca, a razlog za to možda leži u činjenici što one više slušaju svoje osećaje i svoje "šesto" čulo. Muškarci su puno lošiji u manipulaciji svoje neverbalne komunikacije, pa u velikoj većini slučajeva njihovi nesvesni pokreti i mimika lica jasno otkrivaju njihove osećaje.

Značajan pogled očima

Neke će se žene možda iznenaditi, ali mnogim muškarcima je prilično teško uspostaviti pogled očima s ženom koja ih snažno privlači. Ako ga uhvatite kako vas gleda dok vi ne gledate u njegovom pravcu, a zatim brzo skloni pogled, to može značiti da ste mu privlačni (to možda nije ljubav, ali definitivno ga privlačite). Ako neki muškarac s vama razmenjuje sramežljive poglede, to je siguran znak da mu se sviđate.

Ako on otvoreno bulji u vas ili vam čak i namigne, to znači da je zainteresiran, a reč je o čistoj fizičkoj privlačnosti. On misli da ste seksi i rado bi se "poigrao" sa vama. Pa ako ovo nije ta vrsta veze koju vi tražite, krenite dalje u potragu.

Osmeh

Kad se muškarcu sviđa neka žena, nakon pogleda, druga stvar koja ga odaje je osmeh. Ako osetite da ste dobili poseban osmeh, drugačiji od osoba u vašem društvu, nekako topliji i slađi – njegovi su osećaji očigledni. Topao osmeh je znak da ste mu lepi (a ne samo fizički privlačni), zanimljivi i da s vama želi nešto ozbiljnije, a ne samo jednovečernju zabavu.

Obratite pozornost na njegovu adamovu jabučicu

Kada razgovarate s muškarcem, koji je inače samopouzdan, i primetite da je malo "usplahiren", ili rumeni, s adamovom jabučicom koja tu i tamo zatitra, to odaje njegove osećaje prema vama. On je nervozan jer želi ostaviti dobar utisak, a kad su muškarci nervozni adamova jabučica počne ići gore-doe. Kad muškarac nije zainteresiran za neku ženu, bez obzira na to koliko je lepa, neće biti nervozan u njenoj blizini.

Uređivanje

Kad se jačem polu sviđa neka žena oni puno više obraćaju pažnju na svoj izgled. Pa, ako primetite očite promene u stilu odevanja ili frizuri, nakon što ga malo bolje upoznate, to je jasan znak da na vas želi ostaviti dobar utisak jer mu se sviđate. Ako primetite da se on očigledno trudi izgledati bolje kad je s vama, sve je jasno. Isto tako, kada je neki muškarac u društvu žene koja mu se sviđa, on će povremeno zagladiti svoju kosu ili poravnati košulju, da bi bolje izgledao. I ovo je jasan znak privlačnosti.

Uspravan stav

Muškarci na nesvestan način pokazju svoju muškost uspravljajući se i uvlačeći želudac kad su u društvu žene koja im se sviđa.

Upadljivo ponašanje da privuku pažnju

Ovo ne važi za sve muškarce, ali definitivno za mnoge od njih – neki će se tipovi ponašati totalno preterano u društvu svojih prijatelja i kolega, kada je devojka koja im se sviđa u blizini.

Dodiruje svoje lice kad vas gleda

Često, kada nas netko privlači naša koža postaje osetljivija na dodir i druge stimulacije. Ako je on zainteresiran, moguće je da će se češće pomaziti po obrazu ili protrljati bradu. Ovo ponašanje je kombinacija nervoznog uzbuđenja i autoerotskog dodirivanja i ono sugeriše da ga poprilično privlačite.

Dodiruje vas

Diskretan dodir može se u prvi mah činiti slučajnim, ali to je nesvesni znak pokazivanja svog interesa. Na primer, njegovi se prsti "očešu" o vaše kad vam dodaje nešto ili će se slučajno sudariti s vama dok blizu stojite. Bilo kakav način dodirivanja znači interes.

Izvor: zena.rtl.hr
Foto: Twitter/tvd_shiina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter