Izvor: tanjug
10.02.2021 u 13:42
0

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE! Evo šta su otkrili naučnici o vakcini protiv kovid-19

Vakcina protiv korona virusa smanjuje rizik od širenja zaraze, čak i pre primanja druge doze, a vakcinisane osobe čak četiri puta manje mogu da prošire zarazu ukoliko obole od virusa, pokazalo je najnovije istraživanje izraelskih naučnika. Istraživanje je sprovedeno na pacijentima obolelim od korona virusa, koji su primili bar jednu dozu vakcine i pokazalo je da su takvi pacijenti mnogo manje zarazni od onih koji nisu vakcinisani, prenosi „Tajms of Izrael“.

NAJVAŽNIJE DANAS

BOŠNJACI KREĆU U RAT! Smeta im „Dara“, veličaju „Kvo vadis, Aida“, ponovo hoće da ukinu Srpsku

Određen mu PRITVOR, sledi SASLUŠANJE: Pretio Vučiću, njegovom sinu i Vesiću

UŽAS! Devojčica zaspala i UMRLA U SNU tri dana pošto je saznala da ima koronu: Lekari u čudu!

BIZARNA SCENA! Amerikanac neočekivano prešao na Novakov deo terena, isplivao SNIMAK koji sve objašnjava! (VIDEO)

IZBOLI GA, PA UGUŠILI JASTUKOM! Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo na Zvezdari

– Naši rezultati pokazuju da su infekcije koje se pojave 12 dana ili duže nakon vakcinacije znatno smanjile virusno opterećenje. To je važno zbog širenja virusa i zaraznosti – navodi se u istraživanju naučnika iz Makabija.

Viodeći izraelski stručnjak za vakcinaciju Siril Koen, koji nije učestvovao u istraživanju pozdravio je rezultate i rekao da oni povećavaju optimizam da bi zaraznost mogla da počne da opada, čak i posle primanja druge doze vakcine.

PROČITAJTE JOŠ

Tužilaštvo TRAŽI PRITVOR za dvojicu pripadnika MUP: Osumnjičeni da su SARAĐIVALI sa Veljom Nevoljom

ĐOKOVIĆU, SVAKA ČAST! Vilander hvali Novaka: „Dobro je da postoji neko takav“

SRBIJA PRIMER EU! BBC o sjajnim rezultatima vakcinacije kod nas

– Prenosivost virusa i nakon primanje vakcine je bilo jedno od najvažnijih pitanja. Ovo pokazuje da pored smanjenja simptoma i smrtnosti, vakcina može da olakša stvaranje kolektivnog imuniteta i omogući delimičnu zaštitu slabih ili neimunizovanih – rekao je Koen.

Najnovija studija urađena je u saradnju naučnika sa univerziteta u Makabiju i Tel Avivu, i Instituta za tehnologiju, uz podršku izraelske Naučne fondacije i to je prva analiza urađena na osobama koje su vakcinisane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter