Izvor: Objektiv
22.09.2021 u 07:44
0

ORALNA HIGIJENA: Četiri prirodna načina da ublažite ZUBOBOLJU

Svakako je savet da se posavetujete sa svojim stomatologom

PROČITAJTE JOŠ: SLOBODA MIĆALOVIĆ POZITIVNA NA KORONU! Hitno prekinula snimanje!

Bol u zubima uglavnom nastaje iznenada, a može biti veoma neugodna.

Uglavnom se radi o pulsirajućoj boli koja se može proširiti.

Može biti manje ili više bolna, u zavisnosti od uzroka njenog nastanka.

Kod većine pacijenata, uglavnom je potrebna intervencija stomatologa, ali postoje još neki načini na koje barem privremeno možete umiriti bol.

Ispirajte usta slanom vodom

Ovo je jedan od najboljih starijih lekova kod svih bolesti koje se tiču usne duplje, a koji se pokazao korisnim. Sve što treba da uradite, jeste da u šolju sipate vodu i dodate kašičicu soli. Tom mešavinom ispirajte usta nekoliko puta na dan.

PROČITAJTE JOŠ: POZNATI PEVAČ ISPAO IZ HELIKOPTERA! Krvav i u zavojima nakon nastupa! (FOTO)

Slana voda pomaže u ublažavanju boli tako što suzbija bakterije koje dovode do infekcije. Međutim, ukoliko je bol praćen oticanjem, preporuka je da ne sprovodite ovaj tretman bez prethodne konsultacije sa stomatologom.

Koristite beli luk

Naše bake od davnina koriste beli luk kao kućni lek. U slučaju zubobolje, beli luk može učiniti čuda. Zgnječite češanj belog luka i nanesite ga na bolno područje. Neka ostane na tom mestu dok bol ne nestane.

Stavite hladni oblog

Uzmite peškir ili krpu, umotajte malo leda i pritisnite uz obraz. To će pomoći u ublažavanju bili ili makar smanjiti njen intenzitet.

Ulje karanfilića

Ulje karanfilića je odlično za ublažavanje zubobolje. Karanfilić ima antibakterijska i protivupalna svojstva, pa ga možete iskoristiti ako vas boli zub. Umočite vatu u ulje karanfilića i stavite je na zahvaćeno područje. Ostavite da odstoji neko vreme, dok bol ne krene da popušta.

Svakako, savet je da posećujete stomatologa minimalno dva puta godišnje, kao i da svakodnevno vodite brigu o zdravlju zuba. Samo tako ćete imati lepe i zdrave zube.,

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter