Izvor: Novosti
22.10.2021 u 14:45
0

SMRTNOST MEDICINARA OD KORONE: Direktor SZO saopštio podatke

Od posledica obolevanja od korona virusa prieminulo je između 80.000 i 180.000 medicinara, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Prema rečima Tedrosa Adhanoma, generalnog direktora SZO, smrtni slučajevi su se dogodili između januara 2020. i maja ove godine. Procenjuje se da u svetu ima oko 135 miliona zdravstvenih radnika.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SLOVENIJI: Raste broj zaraženih!

– Podaci iz 119 zemalja pokazuju da je u proseku dva od pet zdravstvenih radnika širom sveta potpuno vakcinisano – rekao je Adhanom. – Naravno, taj prosek prikriva ogromne razlike između regiona i ekonomskih grupacija. Manje od jednog od 10 zdravstvenih radnika je primilo obe doze u Africi, dok je osam od 10 zdravstvenih radnika u potpunosti vakcinisano u zemljama sa visokim prihodima.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istovremeno, manje od pet odsto stanovništva Afrike je vakcinisano, u poređenju sa 40 procenata u većini drugih kontinenata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter