Izvor: Happy BSc Portal/Informer.rs
16.11.2023 u 08:02
0

NARODNI LEK PROTIV PARAZITA: Laneno seme i karanfilić čiste creva

Paraziti su neželjeni organizmi koji žive u našem telu i hrane se našim hranljivim materijama, energijom i ćelijama.

Često nismo ni svesni njihovog prisustva, ali oni mogu da izazovu razne zdravstvene probleme, kao što su smetnje sa varenjem, umor, glavobolja, alergije, anemija, kožne bolesti, pa i čak rak.

Paraziti se mogu preneti putem kontaminirane hrane, vode, životinja, insekata, ljudskog kontakta i drugih izvora. Zato je važno redovno čistiti organizam od parazita i sprečiti njihovo razmnožavanje.

Jedan od najefikasnijih i najprirodnijih načina za čišćenje organizma od parazita, pri tom jeftin i lak za primenu, je korišćenje mešavine karanfilića i lanenog semena.

Pixabay

Ova dva sastojka imaju snažno antiparazitno, antibakterijsko, antigljivično i antiinflamatorno dejstvo. Oni mogu da unište gotovo sve vrste parazita, uključujući i njihova jaja i larve. Takođe, oni poboljšavaju rad creva, jetre i žuči, podstiču varenje, regulišu šećer u krvi, smanjuju holesterol i trigliceride, jačaju imunitet i normalizuju telesnu težinu.

Kako se koriste karanfilić i laneno seme za čišćenje organizma od parazita?

Čišćenje organizma od parazita je važan korak ka boljem zdravlju i kvalitetu života. Karanfilić i laneno seme su prirodni i jeftini saveznici u ovoj borbi.

Potrebno je uzeti 10 delova lanenog semena i 1 deo suvih cvetova karanfilića (na primer, 100 grama semena lana i 10 grama karanfilića). Sve zajedno usitniti u prah, u mlinu za kafu ili kupiti samleveno u prodavnici zdrave hrane.

Uzimati svaki dan po 2 ravne supene kašike, u toku tri dana. Prah možete dodati u kuvanu hranu, u jedan obrok, ili ga pojesti, i nakon toga popiti čašu tople vode.

Posle trodnevnog uzimanja ove mešavine, napraviti pauzu od 3 dana. Zatim sve ponoviti. Ovu smesu treba konzumirati mesec dana. Ova mešavina je veoma efikasna, jer kod konzumacije, ostaje na zidovima creva, a rezultat je da će paraziti biti primorani da napuste vaš organizam.

Lan na prazan stomak

Za poboljšanje ishoda, preporučuje se i korišćenje odvara lana, na prazan želudac. Za pripremu odvara, potrebno je uzeti 1 kašiku semena lana i preliti ih sa 2 šolje vode. Kuvati na tihoj vatri oko 15 minuta, a zatim ostaviti da se ohladi. Procediti i popiti pola šolje odvara, ujutru i uveče, tokom 10 dana.

Ovaj odvar će omekšati i očistiti crevne zidove, olakšati izbacivanje parazita i toksina, ali i sprečiti zatvor.

Zašto jabuke treba da jedete s korom: 6 dobrih razloga zašto ih ne treba ljuštiti

Za čišćenje organizma od parazita, takođe, važno je da se pridržavate zdrave i uravnotežene ishrane, bogate vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidantima.

Izbegavajte slatkiše, belo brašno, prženu i masnu hranu, alkohol, kafu i gazirana pića. Jedite više svežeg voća i povrća, fermentisanih mlečnih proizvoda, semenki bundeve, suncokreta, orašaste plodove, peršunov list, mirođiju i druge začinske biljke. Pijte dovoljno vode, biljnih čajeva i sveže ceđenih sokova. Vežbajte redovno, odmarajte se dovoljno i izbegavajte stres.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter