Izvor:
28.09.2018 u 19:31
0

NAD GRČKOM DIVLJA MEDITERANSKI URAGAN: Evo kakvo se vreme očekuje u Srbiji!

Nakon kišnog leta očekuje nas suv početak jeseni, kao i povećanje jutarnjih temperatura, tako da ćemo naredne dve nedelje moći da uživamo u sunčanom vremenu i prijatnim temperaturama, pokazuju trenutni meteorološki podaci.

Završili smo sa hladnim jutrima, a dnevne temperature biće oko 20 stepeni i uglavnom će se smenjivati sunčani i oblačni intervali. Narednih petnaestak dana neće biti obilnih padavina, eventualno ponegde padne kišica, ali to bi bilo prolaznog karaktera – kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Đurić je rekao i da neće biti opasnosti od jutarnjih mrazeva u narednim danima.

Po njegovim rečima, ovakvi vremenski uslovi su u skladu sa kalendarom, i potpuno normalni za ovo doba godine.

Kako pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), već u ponedeljak i utorak minimalne jutarnje temperature u Beogradu biće 11 stepeni, u Novom Sadu i Nišu 9, što je značajno i prijatno otopljenje u odnosu na ovonedeljna hladna jutra.

Inače, prema dugoročnoj prognozi, u oktobru nas očekuje miholjsko leto, a predviđanja su da će temperatura dostizati čak 28 stepeni Celzijusovih.

Oktobar

Srednje temperaturne vrednosti biće blago iznad višegodišnjih proseka, dok će suma padavina, kako se to stručno naziva, biti ispod proseka.

Uragan u Grčkoj

Na pitanje da li će mediteranski uragan, koji trenutno "kači" jug Grčke uticati na vreme kod nas, Đurić kaže nema opasnosti po Srbiju.

Taj uragan je retka pojava za Evropu i neće uticati na naše vremenske uslove nikako. Usmerava se i ide ka Turskoj – objasnio je on.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter