MAMINE I TATINE PRINCEZE: Znakovi koji pokazuju da patite od kompleksa Pepeljuge!

 

Neke žene nikada ne prerastu fazu "mamine i tatine princeze".

Kompleks Pepeljuge je jedan od problema sa kojim se "bore" žene koje su odrasle verujući u bajke koje su nam ulepšavale detinjstvo.

Ukoliko ih preozbiljno shvatimo, bajke nam mogu naneti mnogo više štete kada odrastemo.Kompleks Pepeljuge je problem sa kojim se odrasle žene suočavaju ako su odrasle verujući u bajke o princezama, a ako prepoznate neke od sledećih oblika ponašanja kod sebe onda ste i vi jedna velika princeza sanjalica.

Očekujete da će vas muškarac spasiti

Umesto da se za svoju sreću borite same, vi čekate princa na belom konju koji će rešiti sve vaše probleme. Sve što ćete tako postići je da ćete ući u vezu sa nerešenim problemima – u vašoj glavi.

Mislite da niste dovoljno dobre ako nemate dečka

Lepi ste, pametni i vrlo uspešni, ali ako pored sebe nemate muškarca osećate se nepotpuno jer niste u vezi. Ovo je očigledan pokazatelj da patite od ovog sindroma.

Bojite se nezavisnosti

Ne možete da zamislite sebe bez dečka, pa zato skačete iz veze u vezu i tako izbegavate da budete duže vreme solo. Draže vam je da budete u bilo kakvoj vezi nego da budete same? Buđenje!

Ne znate da se ponašate kada vam neko udeli kompliment

Komplimente i pohvale sramežljivo odbacujete, ali zato nemate problem da prihvatite krivicu za stvari koje niste uradile.

Ne znate šta biste bez vašeg muškarca

Često uhvatite sebe kako razmišljate o tome da bi vam život bez muškarca bio grozan. Ovo može da zvuči romantično, ali ako mislite da vam nema života bez njegove ljubavi i pažnje onda imate nisko samopouzdanje i zaista verujete da će vam se svet srušiti ako ga izgubite.

 

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost