Izvor: Tanjug
13.05.2023 u 19:24
0

ZELENSKI U VATIKANU: Pri susretu sa papom Franjom poklonio mu PANCIR!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je danas u Vatikanu sa papom Franjom.

Ovo je prva poseta Zelenskog Rimu od početka rata, tokom koje je oko 40 minuta razgovarao sa papom i poklonio mu pancir koji je nosio ukrajinski vojnik na frontu, a na kojem je kasnije naslikana Bogorodica, odnosno Madona.

„KARLO VELIKI“ ZA ZELENSKOG: Ukrajinskom predsedniku nagrada od Nemačke za ujedinjenje Evrope

Ranije u subotu, Zelenski se sastao i sa italijanskom premijerkom Đorđom Melonijem, koja je obećala punu vojnu i finansijsku podršku Ukrajini i ponovila podršku njenoj kandidaturi za članstvo u EU.

Rojters navodi da se Franja zalagao za mir praktično na nedeljnoj bazi i da je više puta izrazio želju da bude posrednik između Kijeva i Moskve.

Zelenski se poslednji put sastao sa papom u Vatikanu 2020. godine i njih dvojica su od početka rata razgovarali telefonom nekoliko puta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter