Izvor: BSC Happy
23.10.2023 u 20:20
5

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Amerikanci huškaju Izrael da izvrši kopneni napad na Gazu“

Emisija „Aktuelnosti“ samo na Happy televiziji svake večeri analizira najavažnije geopolitičke teme, fokus emisije je na sukobu Rusije i Ukrajine i specijalnoj vojnoj operaciji koja već skoro dve godine, ovih dana u našoj emisiji govori se i o aktulenom sukobu između Izraela i Palestine

Danas je 17. dan rata u Izraelu, ove večeri naši uvaženi gosti komentarisali su i analizirali trenutnu situaciju kada je reč o sukobu koji je potresao čitav svet.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji su: političar Siniša Vučinić, advokat Goran Đorđević i pukovnik Mirčeta Jokanović.

„AKTUELNOSTI“: Evo šta će se desiti ako IZRAEL KRENE U KOPNENU INVAZIJU!!!

Američki predsednik Džosef Bajden posetio je Izrael i tom prilikom rekao da ga njegovi saradnci kritikuju što učestvuje u takvim aktivostima, na pitanje da li je Amerika uvek učestvovala u ovakvim nekim aktivnostima, advokat Goran Đorđevićje istakao da je politika kolonijalnih sila uvek bila i ostala ista.

– Politika kolonijalnih sila u proteklih 300 godina je uvek ista, samo su se te sile smenjivale na sceni sa većim ili manjim uspehom. Ali, taj odnos prema malim narodima, prema nagomilanim nacionalnim i državnim pitanjima, oduvek je bio isti. Gledajući da zadovolje samo sopstvene interese, ta kolonijalna sila se zasnivala na izazivanju ratova, sukoba, podršci jednoj ili drugoj strani. Sve to za posledicu ima enormne civilne žrtve, kao što se to sada vidi i u Ukrajini, ali i u tekućem sukobu u Izraelu, tako da to ništa nije novo. Poslednji događaji pokazuju da se ta vizija liberalnog sveta nije ostvarila, ponovo su na sceni oslobodilački pokreti, čemu svedoče poslednja dešavanja u Africi. Svi narodi koji teže za slobodom i istinom imaju velika očekivanja, i naravno svako ima svoj zadatk u sveukupnoj borbi, kazao je Đorđević.

Političar Siniša Vučinić govorio je o tome koliko zapravo uticaj Sjedinjenih Amričkih Država može da usmeri tok sukoba između Izraela i Palestine, naglašavajući da je njihov uticaj itekako oduvek jako izražen.

– Uticaj SAD je ogroman i oduvek izražen, ovo je najopasniji i najneizvesniji sukob koji će dugo trajati i neće biti mira dok se ne vrate granice iz 1967. godine. Ovo je Sjedinjenim Američkim državama dobro došlo i mislim da su oni preko svojih službi učestvovali u tome, da sa pojedincima Hamasa donesu takvu odluku. Hamas je definitivno izvršio teroristički akt, to je činjenično stanje. Izrael po Povelji Ujedinjenih Nacija, član 51. ima pravo na samoodbranu, ali da ne prekrši ratno pravo, ali, oni su to prekršili. Sada se ne zna ko je veći zločinac i sa jedne i sa druge strane, jedino što može da spasi situaciju je kompromis, međutim, daleko smo od toga. Potreban je kompromis koji će dovesti pre svega do stanja da se obustavi rat i da se prekine raketiranje pojasa Gaze, međutim Amerikanci njih huškaju da kopneno uđu. Ukoliko se desi kopneni napad, mislim da će to biti ogroman rat, gde će se raspaliti ceo arapski svet, uz Iran koji ne pripada arapskom svetu, ali koji je veliki prijatelj palestinskog naroda, rekao je gospodin Vučinić. 

Pukovnik Mirčeta Jokanović kazao je da bi uključivanje Irana u sukob između Izraela i Palestine bio prvi korak ka trećem svetskom ratu. 

– Značilo bi da je načinjen prvi korak ka trećem svetskom ratu, treći svetski rat možda je i počeo ovim manjim sukobima. Neizbežno je da će se uključiti SAD, a ako se one uključe, uključiće se i neke druge sile. Tačnije, Sjedinjene Države su već uključene, ali kao podrška, bez delovanja njihovih vojnika i borbenih efektiva, oni su politička i vojna podrška. Pojas Gaze je razoren, neverovatno je kako se ti objekti lako ruše, verovatno je do kvaliteta gradnje, to je siromašan narod koji živi od pomoći, nije bilo mogućnosti za veća ulaganja, oni žive u getu, rekao je pukovnik Jokanović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Amerikanci huškaju Izrael da izvrši kopneni napad na Gazu“”

    • Poštovani, nismo prestali, naprosto zbog politike jutjuba naši videi su cenzurisani, nadamo se privremeno. Do tada ćete nas pratiti na rumble platformi. Prijatan dan!

      3
      0
      Odgovori
  1. Poštovanje,
    zanima me što se desilo sa Aktuelnostima na jutubu.
    Al je jutubovska (globalistička?) cenzura zaustavila slobodan govor?
    Hvala.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter