Izvor: BSC Happy
10.09.2023 u 21:03
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: ,,Kada dron postane autonoman i dobije dozvolu za ubijanje, tada će svi ratovi ući u novu fazu“

Specijalna operacija – dan 564.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji su: Dragan Petrović, Slobodan Stojičević i Nemanja Antić.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajince ali i one koji ih podržavaju čeka mnogo teža zima od prethodne!

Na početku emisije govorilo se o ulozi tenkova, a i o upotrebi dronova i tome da li će se i koliko menjati njihova namena, više o tome govorio je Slobodan Stojičević.

– Tenkovi će ostati, to je sigurno, to je naslednik konjice, ali će se promeniti njihova uloga zbog pojave dronova. Potpuno se menja i startegija i taktika u odnosu na pojavu dronova, danas dronovi ne čuvaju kod sebe nikakve podatke i ne prepoznaju ciljeve, nisu autonomi, znači moraju biti vođeni. Sve starne u ratu, i Amerika i Zapad trude da dron postane ono što je zabranjeno, a to je da bude potpuno autonoman. Dron se šalje, sam nađe i prepozna cilj i sam bi se aktivirao, on ne bi imao stalnu vezu sa bazom i operaterom, i ne bi postojala mogućnost da se prekine veza. Kada dron postane autonoman i kada dobiju dozvolu za ubijanje, tada će svi ratovi ući u jednu potpuno novu fazu i svo ostalo oružje će morati drugačije da se menja, zaključio je Stojičević.

– Ruski model brzih, efikasnih, ubojitih i jeftinih tenkova je izašao iz drugog svetskog rata. Te fabrike tenkova su pobedile nemačke tigrove pre svega zbog brže, masovnije i jeftinije proizvodnje ruskih tenkova. Rusi se i dalje drže te vojne doktrine i na ekonomskom modelu. Američki vojni komplek funkcioniše na jednom potpuno drugačijem vojnom sistemu, tamo je preko 95 odsto vojnog kompleksa privatno, to su sve akcionarska društva. Njima je ekonomski potpuno neisplativo da u svom asortimanu imaju povoljne, jeftine artikle. Oni se vode time da tenk i svako drugo oružje mora da bude sofisticirano. Ali se na primer u svemu ovome to pokazalo kao apsolutno nepotrebno, rekao je Nemanja Antić.

Na pitanje zašto je došlo do promene ministra odbrane u Ukrajini baš u ovom trenutku, Dragan Petrović je napomenuo da ne treba imati iluzije kada su kadrovska rešenja u Ukrajini u pitanju, jer sve to manje ili više kontroliše Velika Britanija.

– Verovatno je to i jedan psihološki elemenat, to je priznanje da nije bilo ozbiljnog rezultata, jer da je bilo ne bi došlo do promene ministra, ima priča i da je promenjen zbog korupcije. Kadrovski se daje poruka da se Ukrajina nije odrekla Krima. U svakom slučaju Ukrajina nije uspela da obeleži uspeh ni uz svu propagandu koj postoji. U delu zapadnih medija postoji priča da je probijena prva linija odbrana, što zapravo nije slučaj. Ta kadrovska promena bi trebalo da ostavi utisak da se nešto promenilo na bolje i da se mogu očekivati bolji rezultati. Čini mi se da će ovaj ministar odbrane koji je bio do sada, biti ambasador u Velikoj Britaniji. Ne treba imati iluzije, kadrovska rešenja u Ukrajini su pod kontrolom SAD i Velike Britanije, zaključio je Petrović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter