Izvor: BSC Happy
20.03.2024 u 20:17
3

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Ruska strana trenutno ne ide na VELIKE PRODORE, evo i ZAŠTO

O aktuelnim dešavanjima na liniji fronta u Ukrajini i izuzetno teškoj poziciji u kojoj se trenutno nalazi ukrajinska vojska, u večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ govorio je naučni savetnik Dragan Petrović. On je istakao da Rusija nakon osvajanja Avdejveke nije bila snažno motivisana da dalje goni protivnika.

– Kada je krenula ofanziva na Avdejevku, do sadašnjih pozicija došlo se pre 15-ak dana. Ukrajinci su tada doveli ozbiljna pojačanja, uključujući 47. motorizovanu brigadu, oni su uspeli privremeno da povrate pozicije u sva tri mesta.  Utrošili su ozbiljne rezreve da bi zaustavili rusku vojsku. Čini se da su gubici zaista veliki, za sada ruska strana nije bila motivisana da goni dalje protivnika – rekao je on i dodao da Rusija trenutno ne ide na velike prodore koji bi za posledicu imali dosta ljudskih žrtava.

Prof. dr Uroš Šuvaković takođe je govorio o velikim i nepovratnim gubicima ukrajinske vojske.

– Za njih bi bilo najbolje da u najkraćem roku traže primirje i prekid vatre i da započnu pregovore o uspostavljanju trajnog mira. Ceo ovaj sukob je pokazao dve stvrai, a to je da ukrajinski režim nemilosrdno troši ljudske živote, njih to ne zanima. Oni  ne samo što  su najvredniji, ujedno nisu neograničen resurs. Sa druge strane ruske oružane formacije u ovom trenutku pristupaju vrlo polako u želji da pričine što manju štetu- rekao je Šuvaković.

Ruska istoričarka, Dr Jelena Guskova  istakla je da su namere Zapada od samog početka bile da najpre uništi Jugoslaviju.

-Zapad ne može nas da shvati. Oni su panirali da unište Jugoslaviju najviše zbog Srba, još 1970.  godine su ti planovi pravljeni. Oni su prvo krenuli da unišatavaju Jugoslaviju, pa onda Srbiju i tek posle toga su krenuli na Rusiju, koja sada ne ratuje protiv Ukrajine, već protiv NATO-a. Mi se nalazinmo u vrlo važnom istrijksom prelazu iz jednog sistema u drugi. Oni su već unapred napravili sistem u kome neće pobediti. Pogldajte ko se nalazi na čelu ministarstava u Evropskoj unji, na čelu su žene domaćice, koje ne znaju ni istoriju ni geografiju, i muškarci koji nisu muškarci- istakla je ovom prilikom Guskova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Ruska strana trenutno ne ide na VELIKE PRODORE, evo i ZAŠTO”

  1. Dobro ste rekli ubace sam Hrvat ratnik koji se zahvaljuje Rusiji koja nam je puno pomogla za razliku od anglosaksonskih pljackaska koji su unistili pola svijeta htio sam Ici u Rusiju ratovati ali katu da imam previše g 62 ubace Niski padobranac koji u Rusiji vidi svjetlo na kraju tunela samo naprijed zgazite taj anglosaksonsko pederski pokret koji živi od pljacke ruskih dobara ili potopiti otok zvan engleska pa da vidiš kako dolazi mir

    1
    5
    Odgovori
    • Hrvat ratnik koji je ratovao uz Ruse i Srbe protiv anglosaksonskih pljackaska, ili mozda Ustasa koji bi da menja stranu sad kad vidi da Rusi dobijaju? Ustase vole da promene stranu vise nego da kolju Srbe.

      4
      0
      Odgovori
  2. Na žalost,troše se i ruski ljudski i materijalni resursi,troši se i pravoslavlje kao bitna odbrambena homonegizirajuća komponenta slavenskih naroda

    1
    3
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter