Izvor: HAPPBSC
20.04.2024 u 21:19
3

AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Da li smo bliži svetskom sukobu, da li hodamo po ivici žileta

"Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče. Obrađuje najvažnije geopolitičke teme koje analiziraju najeminentnij poznavaoci prilika na globalnoj mapi. Fokus emisije u poslednje dve godine mahom je usmeren na sukob u Ukrajini, ali se emisija bavi i svim ostalim aktuelnim pitanjima koja iz dana u dan prete da promene globalnu sliku sveta kakav poznajemo U večerašnjoj emisji situaciju na frontu i ostale globlane teme analiziraju najemintentniji poznavaoci ove tematike.

Sjedinjene Države bi mogle odlučiti da pošalju trupe u Ukrajinu nakon poraza ukrajinske vojske, rekao je penzionisani potpukovnik američke vojske Aleksandar Vindman: Sergej Lavrov je poručio Žozepu Borelju da se Zapad ne bori za Ukrajinu nego da poraze Rusiju. sa druge strane sukobi na bliskom istoku.

Koliko je Izrael spreman za eventualno širenje i intenziviranje vojnih sukoba – to je pitanje koje postavlja ovih dana, nakon što je već došlo do eskalacije sa Iranom.

Hoće li doći do šireg oružanog sukoba između Izraela i Irana? Ako da, da li bi Izrael bio spreman? Jasno je da Izrael mora da računa sa faktorima s kojima je teško kalkulisati – uključujući i pitanje da li će tzv. nedržavni saveznici Irana učestvovati u konfliktu. Glavni saveznik je Hezbolah u Libanu koji finansira Iran. Huti pobunjenici u Jemenu i neke šiitske paravojne fomracije u Iraku takođe bi mogli da se uključe u oružani sukob ili da ih Iran angažuje kao vojnu podršku

U večerašnjoj emisji govore Dr Drgana Petrović naučni savetnik , Prof dr Miloje Pršić Vojni istoričar i pukovnik Stevica Karapandžin.

  • Ovo vidim nastojanje da se stvori stvaranje multipolarnog sveta i sve moram da posmatram od oktobra prošle godine. Sada je poslata jasna poruka da je eksponent ruske Federacije Iran. Iran je odigrao veliku ulogu za vree sankicija. Ukoliko bi bio uvučen u rat bila bi oslabljena Rusija i Kina koja je jaka zhavaljući sotupnosti jeftinih ruskih reusrsa.

Ovo je bio test i reagovanje ruske federacije, ja vidim rukopis ovo je Izrael morao da sačuva obraz po mom mišljenju ovo što se dešava u Iraku je mnogo opasnije. Iran okružuju Irak Turska Azerebejdžan i oko njega će se pokretati različite igre. A u ovim dešavanjima definitvno stoji rukpis Moskve

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Da li smo bliži svetskom sukobu, da li hodamo po ivici žileta”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter