Izvor: BSC happy portal
22.02.2023 u 21:08
1

DRAGAN PETROVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „START omogućava Americi i Rusiji da ne učestvuju u bespotrebnom gomilaju nuklearnog oružja, kad već mogu višestruko da unište sve!“

Naučni savetnik osvrnuo se na sve goruće teme sa fronta.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, toku specijalne vojne operacije, napretku ruske vojske koja je tokom žestoke ofanzive stigla do centra Bahmuta, ali novina koje se dešavaju u Rusiji.

SAŠA BOROJEVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: Ljudi koji bi pobegli sa fronta bi bili ubijeni od strane ukrajinske vojske, vidimo Lucifersku priču koje nismo svesni!

U iznenadnoj objavi na samom kraju svog obraćanja naciji u utorak ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da njegova zemlja suspenduje učešće u Novom STARTU, jedinom preostalom velikom nuklearnom sporazumu sa SAD, nakon što je optužio Zapad da je direktno umešan u pokušaje napada na ruske strateške vazdušne baze.

Svoj stručni sud je pored Ranka Gojkovića – publiciste, i Saše Borojevića – analitičar, izneo i dr Dragan Petrović – naučnik savetnik koji se ovog puta osvrnuo na detaljan plan na frontu i ofanzivama koje su trenutno aktivne.

  • Ovo je veoma težak sukob, ono što otežava situaciju jeste ukrajinska strana. Rusija je velika zemlja, ona je u stanju da šalje elitne trupe. Na mene je ostavilo utisak to da je pala jedna varošica Berhovka, koja je strateški bitna. Berhovka je južnije, obuhvat oko Bahmuta se zaokružuje. To je jedan novi momenat.  U istočnom delu se vode borbe. Ukrajinska vojska je uspela da od Ivangrada malo odbiju i da zadrže ruske snage, ali su se oni pregrupisali i ometali granice. Ukrajinska snaga je u dilemi da li da preda grad ili da se povuče. Ovo je poslednja linija odbrane Konstantinovka, Druženovka, Kramatorsk, Slavatorsk, iza njih je stepa – objasnio je i nastavio o suspendovanu Novog STARTA.

 

  • SAD ulažu preko 800 milijardi dolara za vojsku godišnje. One su i dalje veoma moče i preko vojno-industrijskog sektora imaju uticaja preko vojnih baza. Nije samo Rusija suverena, nego je i Kina. Putin je doveo u pitanje START modifikovan iz 2010. godine. Rusija je ostala supersila što se tiče nuklearnog naoružanja i svetskih resursa, u drugim faktorima je pala, ali godinama obnavlja snage. START omogućava Americi i Rusiji da ne učestvuju u bespotrebnom gomilaju nuklearnog oružja, kad već mogu višestruko da unište sve. Opsesija Amerike je može da prva da udari i unište sve. Ne može doći do nukelarnog rata – rekao je Petrović između ostalog na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DRAGAN PETROVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „START omogućava Americi i Rusiji da ne učestvuju u bespotrebnom gomilaju nuklearnog oružja, kad već mogu višestruko da unište sve!“”

  1. Ја сам из Македоније . Зовем се Маријан Николов . Роѓен сам у Велесу (некад “Титов“) . Имам 65 година . Пре извесног времена прикључен сам , преко српског оператера “М-тела “ и редован сам гледалац ваше телевизије . Могу реќи да сте једина телевизија на Балкану , која редовно и објективно извештава о догаѓајима о Руској ослободилачкој војној акцији у Украјину . То се односи посебно на вашу емисију “Актуелности“ коју пратим са великом пажом , пошто овде код нас у Македонији овакав тип политичких емисија уопште нема . Тачније има их али су тенденциозне и прозападне . Зато их ретко гледам . Могу вам реќи да то уопште није реалан однос на релацији мишљење Македонаца и т.з. став шиптарско велепредајничке владе хунте које влада насиљем у Македонији . Македонска Нација веруј те ми има сасвим опречан став о специјалној војној операцији братске Русије у Украјину . Продужите тако !

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter