Izvor: BSC Happy
07.05.2023 u 20:57
3

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Vodi se rat protiv BOGA i PRAVOSLAVLJA“

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ na Happy TV, na 438. dan rata u Ukrajini, govorili smo o najvećem ukrajinskom košmaru – grupa Vagner dobija neograničena vojna sredstva na raspolaganje, a da čekić Vagnera bude što efikasniji, za to će se postarati general Mizincev, dok će rusku strategiju voditi strah i trepet Zapada, general Sergej Vladimirovič Surovikin. Dotaćićemo se i terorističkih napada, poput ovog na ruskog pisca i simbola ruske borbe Zahara Prilepina.

Gosti su: prof. dr Srđan Perišić, profesor geopolitike, Milovan Bajagić, analitičar i Milovan Pavić, politikolog.


Aleksandar Pavić smatra da je satanizacija Rusije ista kao i srpskog naroda i njegovog rukovodstva devedesetih godina

– Ono što sada rade kod Rusa, to su nama radili devedesetih godina, kao što je govorio Milošević, „ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego Miloševića zbog Srbije“. Ispostavilo se da su nas isto tretirali kao pre Petog oktobra, satanizovali rukovodstvo Srbije, poistovetili nas sa SSSR-om, došle demokrate, pojačani napori da se otcepi KiM, pojačani napori da se Republika Srpska što više udalji. Sve one propagandne matrice, sve to je prvo usavršeno na našim prostorima devedesetih, samo se naveliko koristi sad protiv Ruisa, tretiraju nas kao da smo mi deo ruskog sveta – rekao je on.

Naš gost kaže kako je cilj Zapada da Rusiju odseče od toplih mora

Postoji ta engleska opsednutost, angloamerička opsednutost da se spreči rusko izbijanje na topla mora. Piređen je onaj namešteni referendum u Crnoj Gori, da bi se sprečio izlaz Srbije na more. Lavrov nije mogao da dođe u Srbiju prošle godine, da su Srbija i Crna Gora jedna država, on bi mogao da dođe, imao bi kuda okolo. Dok se vodi ovaj rat protiv Rusije – smatra Pavić.

Dok se protiv Rusije vodi rat, takođe se i jedna vrsta rata vodi protiv Srbije, kako kaže naš naš gost

– U isto vreme se pokušava neutralisati srpski faktor, hteli mi to ili ne, tretiraju nas kao jednu geopolitičku duhovnu celinu, kao jedinstvenu civilizacijsku celinu – zaključuje Pavić. Vodi se totalni rat protiv Rusije, ide se do brisanja ruske kulture, to se nije dešavalo ni tokom Hladnog rata. Tada se naglašavlo da Rusija ima veliku kulturu… To je pitanje koje se postavlja često, politika je sada antiruska, jedan bitan razlog za to je jedan što su nekonzervativcu ovladali SAD-om i oni nose antiruske sentimente. Oni mrze Rusiju, oni su u misiji, oni kao da vode svoj lični rat protiv Rusije. Vodi se rat protiv Boga, rat protiv pravoslavlja se vodi u Ukrajini – zaključuje Pavić.


Srđan Perišić smatra da su Srbi deo ruske civilizacije i da sa tim moramo da se pomirimo

Nas tretiraju kao deo ruske civilizacije, istočno-pravoslavne civilizacije, što mi jesmo, mi moramo da shvatimo da smo mi deo nje. Srbi na Balkanu su deo istočne pravoslavne civilizacije, mi to moramo da razumemo, da odgovorimo ko smo mi Srbi, znaćemo ko nam je neprijatelj. Naše elite, intelektualci ne odgovaraju na to pitanje, pokušavaju da nas ubace kao deo Zapada, gde ne pripadamo. Zbog pogrešnog odgovora na pitanje ko smi mi Srbi, ko smo mi na Balkanu – posledice su po sve nas, naročito po one koje ne vide kom identitetu, kom civilizacijskom krugu naš narod pripada – kaže on.

Rusija je centar sveta, a Srbija centar Balkana

Nas i prostorno definišu kao srce Balkana, kao što je Rusija srce sveta. Treba oduzimati od Srba centralnost, Ruse potiskivati iz Ukrajine, na prepetrovske granice, strategija još od 1945. – rekao je profesor.

Britanci 21. veka su Amerikanci, potpuno su preuzeli nekadašnju britansku geopolitiku

– Amerikanci su preuzeli britansku geopolitiku od 1945., još su je i unapredili – kaže on i dodaje: „Nas su gurnuli i u Jugoslaviju, bili smo ošamućeni, nismo znali da odgovorimo ko smo mi Srbi. Sve metodologije koje Zapad koristi protiv Rusije, koristi i protiv nas. Rusija se brani u Ukrajini i brani nas. Sovjetski Savez je bio drugo ime za carsku Rusiju, ona se skupljala sve do Vladimira Putina. „Ukrajina če biti članica NATO, Gruzija će biti članica NATO, BiH takođe, tako su govorili 2008″. Gruzija je vodila posrednički rat protiv Rusije i izgubila ga.  Od 2008. godine Zapad doživljava poraz za porazom, oni su slepi, ne žele to da vide.“ zaključuje Perišić.


Milovan Bajagić smatra da je pitanje terorizma kompleksna materija i da je antiterorizam nauka

– Dok ne budu konkretni dokazi ne znamo. Terorizam je širok pojam i protivterorizam je nauka. Sve velike sile koriste terorističke akcije od strane diverzanata, specijalisti za to su bili i Vatikan i Nemci, koji su angažovali Ukrajince. Čak je i Jugoslavija bila povezana sa terorizmom, setimo se slučaja „Karlos“. On je imao jugoslovenski pasoš – rekao je on.

Obaveštajne strukture su već više od veka neprijateljski orijentisane prema slovenskom svetu

– Alen Dals je bio jedan od glavnih direktora banaka, zajedno on je bio u poznanstvu. Tokom Prvog svetskog rata je razvio mrežu u Švajcarskoj, u kontaktu je bio sa nama i sa Crnogorcima, Bio je kreator obaveštajne mreže Amerike, upoznao se sa Hitlerom. Bio je veliki mrzitelj Slovena. Dals je bio vodeći američki čovek za Evropu – kaže naš gost.

Atentati na državnike su svakodnevica, po broju njih vodi Staljin

Najviše atentata je bilo na Staljina, zatim ide Hitler, od atentata na Hitlera štitila ga je britanska obaveštajna služba, posle 1944. su hteli da ga ubiju. Ne mogu na Putina da pokušaju teroristički akt. Imate 5,6 država gde su državnici najbolje čuvani – to su Rusija, Velika Britanija, Izrael, Severna Koreja… Zato oni biraju ljude koji su poznati u narodu, a do kojih je lakše dopreti, poput ovog ruskog pisca Prilepina – zaključuje Bajagić.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Vodi se rat protiv BOGA i PRAVOSLAVLJA“”

  1. Odlicna emisija , nadovezivali ste se sa informacijama jedan na drugog kao da ste na traci , prosla za tren oka, pomislih nemoguce da je vec kraj bas kada je bilo najzanimljivije .

    5
    1
    Odgovori
  2. Pre bih rekla da se poceo voditi prvo za pljacku Rusije a sada mozda za opstanak $. , usput protiv Pravoslavlja od strane Ukrajinaca . Valjda je svima jasno sta se moze desiti zbog onih koji se kunu u $, a sta ce tek biti ako nastane panika u Americi medju gradjanima za svoju ustedjevinu, nece im trebati kao protivnici Rusi .

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter