Izvor: BSC Happy
08.05.2023 u 20:20
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajina iz propagandnih razloga drži vojsku u Bahmutu“

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ na Happy TV, na 439. dan rata u Ukrajini.

Ovog ponedeljka gosti emisije bili su: Ljuban Karan – oficir KOS, Mina Zirojević – Instituta za uporedno pravo i Dušan Dunđer – stručnjak za bezbednost.

Na samom početku govorilo se o trenutnom stanju na frontu, tom prilikom Ljuban Karan izneo je sledeće:

– Front je da tako kažem stabilan, ruska strana po mom mišljenu je odlučila da iskoristi ovaj imperativ koji Ukrajina ima, da mora da napada da bi dobila pomoć, oružje, medijsku podršku i slično, oni moraju da ako ništa drugo da planiraju ofanzivu i stalno pričaju o tome, i da napadaju na nekom delu fronta, očito da oni nemaju snage za neke veće napade, i pitanje je da li će uopšte imati. Priča se naširoko da oni pripremaju ofanzivu, međutim njihovi rezultati se baš i ne vide na nekom širem frontu. Sve je do sada bilo orjentisano prema tom Bahmutu i izveštaji sa fronta su bili vezani samo za Bahmut, kao da je Bahmut nešto izuzetno važno, a ustvari je Bahmut samo jedan segment fronta koji je ruska strana iskoristila da drži ukrajinsku vojsku u okruženju i da ih dovede u situaciju da ratuju u najnepovoljnijim uslovima, a to je okruženje. Ukrajinska snaga tamo gubi mnogo vojnika, po meni nepotrebno, njima je Bahmut kao neka vrsta otpora. Niko ko je obučen vojnički dobro, ne bi držao vojnike u okruženju, on bi ih povukao i onda bi bio ravnopravan u tom nekom sukobu sa drugom stranom. Oni iz nekih propagandnih razloga drže vojsku u tom krkljancu, rekao je on između ostalog u večerašnjoj emisiji.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Vodi se rat protiv BOGA i PRAVOSLAVLJA“

Kada je reč o Bahmutu, gospodin Dunđer je objasnio zašto je on zapravo važan.

– Sve ide svojom dinamikom, unapred predviđenom, Rusiji se ne žuri, a ukrajinska priča o kontraofanzivi je samo priča. Bahmut je bitan zato što tamo ima podzemnih tunela, kilometri su u pitanju, on je bitan za dopremanje oružja ukrajinskoj strani i ljudstva naravno, međutim, ono što je najbitnije, u tim tunelima se nalaze satanističke odaje za različite rituale i postoji određeni broj dece dole, ne zna se tačno koliki, zato se i ide sa Bahmutom polako. Mi sada imamo tu sitauciju, za one koji do sada nisu shvatili, da je na delu borba protiv nacizma i to mora da se završi do kraja, i kako vreme prolazi, sve je više strana indirektno uključeno u taj sukob, kazao je Dušan Dunđer.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV O MASAKRU U ŠKOLI: „Moramo da sprečimo to da ubica postaje heroj, a da se na njega ostali ugledaju“

– Ako pogledamo šta se desilo u prethodnih nedelju dana i malo jače i povežemo sa pričama vojnog vrha Ukrajine, da će to biti jedan munjeviti napad, sa velikim posledicama, da će biti naglo i da će svi biti iznenađeni i onda vežemo sa ovom pojavom dronova sa ukrajinske snage, vidimo napade na Krim, da je bilo koja od tih akcija bila uspešna oni bi rekli eto to je ta kontraofanziva, sada kada vidimo da su ti napadi bili loši, ćuti se i dalje i čeka se ponovni napad na neku veću ličnost ili mesto. Razlog zašto Ukrajina nije u NATO, je taj što da jeste, oni bi morali jače da pomažu, ovako oni tu pomoć mogu da doziraju u meri koju oni žele. Oni da su želeli da Ukrajina pobedi brzo i lako, oni joj ne bi uzeli nuklearno naoružanje, ne može niko da me ubedi da se 2014. godine i ranije nije znalo da će do rata doći, tako su oni mogli da ostave ogromno nuklearno naoružanje koje su imali Ukrajinci, a ne da vrate Rusima i da onda čekaju malo po malo, naravno da su očekivali da Rusi neće olako posegnuti za nuklearnim naoružanjem,tamo gde su pogrešili je to da nisu znali da će Rusija doći do supersoničnog oružja koje je isto tako jako, ali ne  zvuči nam toliko strašno kada to čujemo, u odnosu na to kada bismo čuli bačene su nuklearne bombe, rekla je Zirojević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter