Izvor: HAPPY BSC
12.01.2023 u 22:09
0

PRŠIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zelenskog nije briga za Ukrajinu – on govori u ime NATO-a i Zapada, uvek u množini!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 323. dan rata u Ukrajini.

Gosti  večerašnje emisije „Aktuelnosti“ su bili: profesor dr Milivoje Pršić-vojni istoričar, Ljubinka Miličić- urednica “Sputnjika” i prof dr Slobodan Reljić –novinar.

Govorilo se o padu ukrajinskog grada Soledara i zašto je njegovo zauzimanje važno u strateškom smislu, o preraspodeli generala Surovikina kao i o dolasku Gerasimova koji predstavlja ogromni vojni autoritet od kojeg strepi kako Ukrajina tako i  NATO.

Pršić smatra da je oslobađanje Soledara prelomni trenutak u vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini.

-Splet dobrih komunikacija za oslobađanje Soledara i Bahmuta je postojao kao i postojanje vodenih tokova koje služe kao prepreka. Soledar je istovremeno čvorište dobrih komunikacijskih veza za dostavljanje municije i novih jedinica. Kada je pao Soledar, a to nije bilo predviđeno, rešen je problem na frontu njegovim probijanjem.

Pršić smatra da smo u Soledaru mogli da svedočimo odličnom primeru kako se vode borbena dejstva u gradskim uslovima, odnosno u naseljenim mestima. Napomenuo je da je vidljiv i taj školski primer sadejstva jedinica.

Po njegovim rečima Soledar je prelomna tačka sa kojom su ruske snage otvorile sebi prodor kako na sever tako i na zapad zemlje.

Pršić ističe da i surovi vremenski uslovi doprinose dominaciji ruske vojske u Ukrajini.

-Vremenski uslovi idu na ruku Rusima jer je  lakše upotrebljavati teško naoružanje. Trenutno je -15 stepeni u Ukrajini. Vojnici im se smrzavaju jer nisu pripremljeni na takvo ratovanje.Brioga o vojnicima je nikakva od strane komande.

Pršić smatra da je general Gerasimov vrlo obrazovan vojnik, po osnovnom obrazovanju tenkista koji je prošao sve dužnosti i ima veliko iskustvo u ratovanju.
– On je neosporan autoritet u oblikovanju doktrine Vojske Ruske Federacije. On je neko ko šire sagledava ratovanje, on tu ne  vidi samo vojsku već vidi i propagandu, ekonomiju, politiku…  Njegovim učešćem objedinili bi se mnogi vidovi oružanih snaga na velikom frontu.  

Pršić ističe da je perfektan sistem komandovanja vojskom Ruske Federacije dok u Ukrajini vlada neslaganje Zelenskog i vojne komande.

U Ukrajini je jedna konfuzija u sistemu komandovanja.  Zapad insistira na otporu koji će kosrititi isključivo u propagandne svrhe.
–  Zelenski bi trebalo da se brine o zapadnoj Ukrajini jer pretenzije prema tom delu zemlje nema samo Poljska. Tu su još i Mađari i Rumuni. Poljaci su tradicionalno antiruski raspoloženi još vremena kada su primili katoličanstvo. Zelenski ne vodi računa ni o svom narodu. On govori u ime Evrope i NATO pakt i uvek istupa u množini.  To je neprimerena terminologija za jednog državnika.  Stanovnika zemlje je sve manje, sada ih ima oko 20.miliona.  Mobilizacija tinejdžera je dokaz da Zelenski uopšte ne brine o svojim ljudima-ističe Pršić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter