Izvor: BSC HAPPY
20.11.2023 u 20:07
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Uništenje Hamasa izgovor za masakr civila!

Danas je 45. dan sukoba između Izraela i Palestinaca. Škole, bolnice, civilni objekti sve su legitimne mete izraelske vojske pod izgovorom da se tu nalaze pripadnici Hamasa, da su ispod tuneli gde oni borave. Da li je to opravdanje?

Nema opravdanja za ubijanje civila

– Tu nema nikakvog opravdanja, tehnološki razvoj umesto da omogući čoveku da lakše i bolje živi, da mu omogući bolje uslove života, vidimo da se u 21. veku usavršava tehnika i naoružanje da se što više nanese bola i da se što više građana, posebno civila uništi. Ova operacija je dobro izrežirana da bi pridobili svetsku javnost. Niko ne može da odobri ubijanje dece i civila od strane Hamasa, Izrael zato ima opravdanje da uništi Hamas kao terorističku organizaciju. Međutim, vidimo da tu nema ništa od toga što su proklamovali. Suština je da u Americi postoje određene suprotnosti koje se reflektuju na Izrael – kaže general dr Luka Kastratović.

Spirala zločina više nema granicu

Jedan od glavnih narativa Zapada u koje oni žele da se umešaju jeste nesrazmerna primena sile, ali ovoga puta taj termin je izostao.

– Oni namerno ovo rade. Pogledajte recimo da se u Pojasu Gaze gađa sa AGM64- zapaljivim bombama, sa projektilima koji su teži preko 2 tone ubojnih sredstava koje taj projektil nosi. Time se građaju neprijateljska mesta koja su dobro utvrđena. Zapadni mediji su prećutali da su prilikom upada Hamasa 7. oktobra Izraelci podigli dve eskadrile koje su dejstvovale i polovina žrtava pripisanih Hamasu je tada stradala. Ne opravdavam ni Hamas, ni Izrael, spirala zločina više nema granica, ali kada pogledate kako dejstvuju u naseljenom mestu to nema veze sa vojnom doktrinom – kaže pukovnik Srbobran Radić.

„AKTUELNOSTI“: MRAČNA DOKTRINA IZRAELA – POBILI su SVOJE CIVILE kako ih HAMAS NE BI ISKORISTIO!

Gubitnik je dete koje gine

Da li su zapadne vlade izgubile moralni kompas ili prosto moraju da slušaju naređenje koje im je dato?

– Postoji ogromna razlika između političkih stavova i odluka vlada država koje su na neki način određenje prema konfliktu u Ukrajini i Bliskom istoku. Nasuprot njihove političke volje stoji stav i raspoloženje građana. Nije ovo samo pitanje ugroženosti Palestinaca već građansko pitanje u najmodernijoj verziji. Niko nema pravo da ugrožava bilo kog građanina. Da li će čovečanstvo i tzv političke elite biti spremne da štite ono što predstavlja najvažniju tekovinu modernog sveta, a to su ljudska i građanska prava. Ovde je pravi gubitnik ono dete koje gine, bez obzira da li su to izraelska deca na festivalu ili deca u Pojasu Gauze. Problem je što Izarael nije očekivao takve reakcije. Čak su i sami Jevreji rekli, pa i ekstremni Ziloti rekli da ovo što se sada događa nije u skladu sa judaističkom religijom   – navodi Dragoljub Kojičić, politički filozof.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter