Izvor:
29.05.2017 u 01:17
0

Dajen Kruger najbolja glumica na Kanskom festivalu!

Na večerašnjoj ceremoniji jubilarnog, 70. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, Zlatna palma dodeljena je glumici Dajen Kruger.

Najboljim glumcem proglašen Hoakin Feniks, a Sofiji Kopoli pripala je nagrada za najbolju režiju.

Predsednik žirija, španski reditelj Pedro Almodovar, danas je zajedno sa ostalim članovima žirija na nepoznatoj lokaciji tokom celog dana razmatrao kome će pripasti10 Zlatnu palmu.

U nagradu je ove godine ugrađeno 167 sitnih dijamanata, u znak obeležavanja jubileja manifestacije.

U okviru festivala u subotu je dodeljena nagrada u sekciji "Izvestan pogled" (Un ceratin regard), koja je pripala iranskom reditelju Muhamedu Rasulofu za ostvarenje "Čovek od integriteta".

Dodeljena je i Kvir palma, nezavisna nagrada za film koji se bavi pitanjima LGBT populacije. Tu nagradu je ove godine osvojio film "120 otkucaja u minutu", koji je u konkurenciji i za Zlatnu palmu.

Nagradu Kanskog festivala prošle godine dobio je britanski reditelj Ken Louč za ostvarenje "Ja, Danijel Blejk", socijalno angažovanu dramu o borbi nezaposlenog čoveka da dobije socijalnu pomoć.

B92.net
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter