Izvor:
16.12.2019 u 16:58
0

HOLIVUDSKI GLUMAC NA 48. FESTU Džon Malkovič počasni gost

Čuveni holivudski glumac Džon Malkovič biće počasni gost 48. Festa tokom kojeg će mu biti uručeno priznanje "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Prilikom gostovanja u Beogradu ovaj svestrani umetnik takođe će upriličiti i resital uz muzičku pratnju.

Karijeru je započeo u pozorištu kao glumac, a potom i kao režiser. Brodvejski debi ostvario je u predstavi "Smrt trgovačkog putnika", a ta uloga donela mu je nagradu Emi kada je predstava ekranizovana. Njegov filmski debi bio je više nego uspešan – uloga u filmu "Mesta u srcu" donela mu je prvu nominaciju za Oskara.

Nizale su se zapažene uloge u filmovima "Carstvo sunca" Stivena Spilberga, "Staklena menažerija" Pola Njumana, Bertolučijev "Čaj u Sahari".

Uloga okrutnog Vikonta u filmu "Opasne veze" Stivena Frirsa donela mu je popularnost i pažnju šire javnosti, a uloga psihotičnog ubice u filmu "Na vatrenoj liniji" donela mu je drugu nominaciju za Oskara, kao i nominaciju za Zlatni globus.

Da poseduje odličan smisao za humor Malkovič je pokazao kada je prihvatio ulogu u kultnom filmu "Biti Džon Malkovič" u kome glumi samog sebe.


PROČITAJTE I OVO

SRBIMA OLAKŠAN RAD U NEMAČKOJ Merkel ispunila obećanje, pogledajte kako do posla!

ONA JE TRAMPOV FINASIJSKI MAG Beograđanka, sama se školovala i sad je NAJUTICAJNIJA Srpkinja u SAD

TRI KUPCA ZA KOMERCIJALNU BANKU Stigle ponude za državnog giganta u bankarstvu


Scenarista Čarli Kaufman izjavio je da je scenario od početka bio zamišljen isključivo sa Malkovičem u glavnoj ulozi, zbog specifične enigmatične energije koju ovaj glumac poseduje.

I zaista, Malkovič se proslavio svojom jedinstvenom pojavom i očaravajućom glumačkom izvedbom, najčešće u ulogama negativaca ledenog pogleda.

Ipak, nije zaobilazio ni komedije, pa će tako ostati zapamćen i po ulogama u akcionoj komediji "RED" i filmu "Spaliti posle čitanja" braće Koen.

Iako je tokom bogate karijere ostvario preko 70 uloga, Malkovič je i dalje snima, a nedavno smo ga gledali u Netfliksovim hitovima "Bird box" i "Velvet bužsaw".

Osim što glumi i režira, Malkovič je producirao nekoliko nezavisnih filmova koji su vremenom postali kultni hitovi – između ostalog "Džuno" i "Ghost world".

Napisao je i scenario za kratki film "100 godina" koji je režirao Roberto Rodrigez, a koji je zatim zapečaćen i planirano je da bude prikazan 18. novembra 2115. godine.

Osim filmom Malkovič se bavi muzikom i modnim dizajnom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter