Izvor: objektiv.rs
07.03.2024 u 15:34
1

NISTE MOGLI NI DA NASLUTITE: Evo koja priča se krije iza tužne pesme Erika Kleptona

Čuvena balada Erika Kleptona "Tears in heaven" već decenijama važi za najlepšu i najtužniju pesmu ikada napisanu

Erik Klepton je jedno od najzvučnijih imena na muzičkoj sceni. Reč je o čoveku kom nisu potrebna nikakva predstavljanja i koje je svojevrsni sinonim za izvrsnog gitaristu.

Opšte je poznat njegov burni život rok zvezde, koji je i sam Klepton opisao u svojoj autobiografiji.

U PODRUMU KUĆE NAĐENE SLIKE PIKASA I ŠAGALA: Procenjene na skoro milion dolara

Njegovi problemi sa alkoholom i drogom su punili tabloide, a uporište su pronašli u nesigurnost koju je poneo iz najranije mladosti i koja ga je dugo pratila.

Ono što je takođe bilo u fokusu je i njegov ljubavni život, a svi znaju da je Erikova prva velika ljubav bila je Peti Bojd, supruga njegovog dobrog prijatelja Džordža Harisona, koja će kasnije postati njegova žena.

Dugo mu je bilo potrebno da se izbori sa svojim porocima, a na nagovor prijatelja i supruge 1982. godine je otišao u jednu ustanovu za odvikavanje u Minesoti, gde će ostati gotovo godinu dana. Oporavljen, vraća se i ponovo počinje da radi punom parom. I upravo kada se činilo da je konačno sve na svom mestu, gitarista stupa u vezu sa manekenkom Ivonom Keli sa kojom će dobiti ćerku Rut.

Tragedija koja mu je obeležila život

Nakon dve godine, dobio je još jedno dete sa Lori Del Santo, sina Konora. U Lori nije bio zaljubljen, ali kada mu je rodila Konora, rekao joj je da je ona žena njegovog života.

Najpoznatija priča o Kleptonu je svakako priča o njegovoj najvećoj tragediji.

Naime, u martu 1991. godine, muzičara je probudio telefon u njegovom stanu u Njujorku. Podigao je slušalicu… Vrisak ljubavnice Lori, sledio mu je krv u žilama. Konor, koji je tada imao samo četiri godine, nesrećnim slučajem ispao je kroz prozor sa četrdeset devetog sprata. Bol koji je osetio Erik, bio je strašan. Plakao je dan i noć. Sutradan je morao da ode da identifikuje telo svog deteta. Prema njegovoj priči, bez obzira na jezive povrede tela, Konorovo lice je nekim čudom ostalo netaknuto. Izgledalo je kao da spava.

Svu svoju bol i tugu iskazao je pesmom “Tears in heaven”, koju je u tom periodu napisao i posvetio Konoru. Sa tom kompozicijom će osvojiti čak šest Gremija, koji su bili samo slaba uteha.

Danas je Klepton daleko od slike poročne zvezde, 1999. godine je upoznao Meliju Makeneri, ženu koja će zauvek da promeni njegov pogled na život i svet.

– Ona mi je pomogla da otresem prašinu sa sebe, napisao je Erik u svojoj autobiografiji.

Par ima tri ćerke, a slavni gitarista je u potpunosti prigrlio ulogu oca, ali i dan danas oseća neopisivu tugu zbog smrti svoga sina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NISTE MOGLI NI DA NASLUTITE: Evo koja priča se krije iza tužne pesme Erika Kleptona”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter