Izvor: tanjug
25.09.2020 u 15:09
0

SIMBOLIČNO! Drama “Šesti oktobar” pred Nišlijama

Drama „Šesti oktobar“ Tise Milić u režiji Andreja Nosova, biće simbolično izvedena baš 6. oktobra u Narodnom pozorištu Niš, najavili su iz uprave teatra.

Po rečima reditelja, ovo je priča o jednom letovanju, o porodici, o jednom važnom rođendanu, o nadi da će možda biti bolje i o automobilu koji je trebalo da reši budućnost svih u Srbiji.

– Dvadeset godina kasnije samo smo ljuti, nada je negde zalutala, i tako izgubljeni tumaramo između različitih znakova i pojava, ogledala nema, a pobuna je samo forma za izbegavanje odgovornosti, jer kad niko nije kriv, ništa se i ne događa – stoji u saopštenju reditelja Nosova.

Da li se desio Srbiji taj 6. oktobar, nakon revolucije čuvenog 5. oktobra, jedno je od pitanja koje se provlači kroz novu dramu.

Predstava je realizovana u koprodukciji sa Hartefakt fondacijom, koju je osnovao upravo Nosov i do sada su stali iza mnogih angažovanih predstava – “Hipermnezija”, “Izopačeni”, “Glad”, “Radnici umiru pevajući”, “Ostaci”, “Aveti”, “Mali mi je ovaj grob”, “Prst”, “Balava” i druge.

Predstava će se nakon premijere igrati reprizno 8. i 10.oktobra, sa početkom u 20 sati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter