Izvor: Telegraf.rs
27.07.2023 u 08:38
0

HRVATSKA OSTALA BEZ OGROMNOG ZEMLJIŠTA sa dvorcem: Vredne nekretnine na obali vraćene BiH

Imanje obuhvata i plažu, specijalno izgrađeni podvožnjak iza kojeg se nalazi hotel na tri sprata i dve luksuzne vile

Dečje odmaralište „Lozica“ kod Dubrovnika je nakon pravne bitke duge više od 30 godina vraćeno Crvenom krstu Novo Sarajevo.

– Zajednički interes kantona, grada i opštine je da zaštiti ovu vrednu, višemilionsku imovinu od oko 4.000 kvadrata zemljišta na vrlo atraktivnoj lokaciji i da joj vrati namenu odmarališta – kaže gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

U pitanju je ogromno zemljište uz morsku obalu, veliki barokni dvorac, plaža, specijalno izgrađeni podvožnjak iza kojeg se nalazi hotel na tri sprata i dve luksuzne vile.

Odmaralište je radilo tokom cele godine, zimi i na proleće su dolazili uglavnom penzioneri, a leti se prostor koristio za škole u prirodi i za oporavak dece nakon lečenja.

– Sigurna sam da će nam koristiti izuzetno uspešni partnerski i prijateljski odnosi s Gradom Dubrovnikom i uvaženim gradonačelnikom Matom Frankovićem. Vreme je za konkretno osnaživanje saradnje u oblasti infrastrukture, turizma, ali i očuvanja našeg vrednog nasleđa – rekla je Karić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter