Izvor: index.hr
11.05.2023 u 14:46
0

Đorđe Balašević bi danas PROSLAVIO 70. ROĐENDAN: Muzičar je trebalo da se zove POTPUNO DRUGAČIJE

Anegdotu je prenela njegova ćerka Jelena

Pokojni pevač Đorđe Balašević rođen je na današnji dan pre 70 godina.

Njegova ćerka Jelena pre četiri godine je na zvaničnoj Fejsbuk stranici pevača podelila zanimljivu anegdotu vezanu uz njegovo ime, onako kako joj je otac ispričao.

Đorđe je, naime, zamalo dobio ime Zoran. To se ime jako sviđalo njegovoj majci Veroniki, ali u celu priču se umešao njegov deda Đoka koji je insistirao da dete dobije njegovo ime.

Zoran ili Đorđe

„Bio je 11. maja 1953., rano jutro, mama je zato želela da me nazove Zoran, ali je deda rekao da je to ime za sodarskog konja, i insistirao da me nazovu Đoka, po njemu, što, među nama, ponekad može da bude još neugodnije“, rekao je tada.

„Našli su se nekako na Đorđe, priznajem da nisam baš oduševljen, ali do sad sam se već navikao, šta je – tu je. Bik sam, dakle, u podznaku Blizanac, dominantan, navodno. Školovao sam se s promenjivim uspehom, bolje da ne pričamo o tome, to je bio period negativne afirmacije moje ličnosti“, ispričao je svojevremeno.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter