Izvor: Kurir.rs
22.02.2023 u 16:14
0

ČETIRI SATA SU GLEDALI SLIKE UŽASA IZ KLANICE U RITOPEKU: Svedok-saradnik opisao kako su mučili i mleli ljude!

Srđan Lalić, tokom četiri sata gledanja fotografija iz klanice prepoznao je i crevo kojim su ispirali podove, frižider na čijim su vratima bile mrllje krvi.

Krv na zidovima, podovima, radijatoru i ormarima, čekić kojim su prebijeni prsti Lazaru Vukućeviću, elektro-šoker, špric, nož i arsenal zabeleženi su na fotografijama koje je policija tokom uviđaja načinila u kući strave u Ritopeku, u kojoj je, prema optužnici, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubio najmanje sedam ljudi.

NASTAVLJA SE SUĐENJE KLANU VELJE NEVOLJE: Pripadnici Belivukove grupe dovedeni u sud maricama

 Ovo je klanica – opisao je svedok-saradnik Srđan Lalić prvu fotografiju tajne prostorije, u koju se ulazilo kroz mali otvor u garaži.

Tragovi na zidu

Juče su u Specijalnom sudu prikazane fotografije svih detalja prostorije u kojoj su oteti muškarci brutalno mučeni, ubijani, njihova tela komadana, a potom mlevena u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Iako je svedok-saradnik ranije ispričao da su pre zločina zidove oblagali najlonom, a posle svakog ubistva prostoriju detaljno prali hemikalijama, jasno se na fotografijama vidi da su na zidovima, pločicama, radijatoru, ali i plakaru ostali tragovi krvi.

– To bi, ako je ovo zid naspram vrata, mogli biti tragovi Lazara Vukićevića. Sećam se da su tragovi njegove krvi bili koncentrisani u grupi – rekao je Lalić, a za druge tragove krvi na zidu dodao da je „moguće da je mašina prskala, jer dok su mleli meso, ona nije bila pokrivena“.

– Vidimo i crnu stolicu na kojoj su Milan Ljepoja i Lazar Vukićević proveli neko vreme – dodao je Lalić. Sudija je konstatovala da su u toj prostoriji, ali i na stolici, osim krvi pronađene i dlake.

Potom su prikazane slike plakara u kom je pronađen čitav arsenal oružja i municije, fantomke, lisice, hirurške rukavice i brojni drugi predmeti, a nakon toga i fotografije na kojima je industrijska mašina za mlevenje. Lalić je, podsetimo, detaljno opisao da su je ona neko vreme stajala u garaži, a da je potom rasklopljena i iz delova uneta u bunker i kom je policija i pronašla.

– Ovo je mašina za mlevenje, vidimo i kanal za odvod krvi tekućine u podu. Na početku mašine, vidi se puž, iz njega je izlazio samleveni sadržaj. Taj puž ima šest rupa, tu se vidi krv, jer taj deo nije zaštićen prilikom poslednje dve likvidacije – rekao je Lalić i objasnio da su posle ubistava skidali „puž“ sa mašine i da ga je optuženi vlasnik kuće u Ritopeku, Vlade Draganić detaljno prao hemikalijama u kadi.

Četiri sata trajalo

Srđan Lalić, tokom četiri sata gledanja fotografija iz klanice prepoznao je i crevo kojim su ispirali podove, frižider na čijim su vratima bile mrllje krvi, lepljive trake kojima su vezivali žrtve, ali i delove garderobe, kombinezona i jakni koje su kupili da ih nose tokom izvršenja krivičnih dela.

Prethodno, prikazani su i detalji onoga što je pronađeno u kući iznad klanice u Ritopeku, a interesantno je da je među garderobom, bilo i ženskih stvari – jedna crna suknja, roze donji deo i šarena bluza, kao i navijačka obeležja odnosno šalovi Crvene zvezde.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter