Izvor: Kurir.rs
29.07.2023 u 21:04
0

DEČAK UBICA PUNI 14 GODINA, EVO ŠTA TO ZNAČI: Sve proračunao pre zločina, evo zašto je žurio da počini masakr

Dečak – ubica (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr, sutra puni 14 godina i postaje krivično odgovoran, ali ne i za zločin koji je počinio samo tri meseca ranije.

„I U STVARNOM ŽIVOTU ODLIČNO PUCAM“: Dečak ubica iz „Ribnikara“ najavio zlo preko video-igrica

Dečak je u iskazu koji je dao odmah posle masakra detaljno je objasnio svoj plan i kako je proračunao da neće krivično odgovarati. Naime, policija je zaplenila dečakov telefon, kao i kompjutere, a sav materijal je poslat na veštačenje.

– On je danima na Guglu istraživao Krivični zakonik, odnosno koja je starosna granica za odlazak u zatvor u našoj zemlji. Zbog toga je, kako se sumnja, svesno izabrao baš ovaj trenutak za napad, jer je shvatio da deca do 14 godina ne idu u zatvor i nisu krivično odgovorna. Praktično je požurio da do svog 14. rođendana počini zločin kako ne bi mogao da bude krivično gonjen – ispričao je tada sagovornik.

Dečak je, da podsetimo, kobnog dana ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, dok je petoro ranio. Oružje je uzeo iz sefa svog oca i poneo ga u rancu da bi prvo ubio čuvara, dežurne učenice petog razreda, pa još šestoro dece.

„On je tokom svedočenja u postupku protiv njegovog oca putem video linka otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom! – Tokom svedočenja dečak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao „otac mi je govorio da sam psihopata“, kao i „išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu“ – rekao je  i dodao da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove psihopatom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter