Izvor: NOVA.RS
08.09.2023 u 14:30
0

POZNATI REZULTATI ANALIZE KRVI: Oglasio se direktor škole u Kragujevcu koju pohađa dečak kog su naterali da uzme bombonu sa drogom

Direktor kragujevačke osnovne škole u koju ide dete (9) koje su navodno stariji mladići naterali da pojede bombonu u kojoj je bila droga, za medije kaže da je ceo slučaj uznemirujući, ali da je škola odreagovala na pravi način. On je za potvrdio da je u toku policijska istraga i da mu za sada nisu poznati detalji kako je dete došlo u kontakt sa supstancama od kojih mu je pozlilo.

Devetogodišnje dete nalazi se na lečenju u jedinici intenzivne nege Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, u stabilnom je stanju i van životne opasnosti, potvrđeno je za medije u UKC-u.

Lokalni portali preneli su da su stariji mladići, ispred jedne kragujevačke osnovne škole naterali dete da pojede bombonu u kojoj je bila droga i od koje mu je pozlilo, ali naš portal od izvora bliskog istrazi saznaje da ne postoje indicije da je detetu neko dao drogu na ulici.

Direktor škole je ispričao da se detetu slošilo na putu do škole, da su mu u pomoć prvo pritekla deca iz suprotne smene, te da je dete do škole dopratio prolaznik.

Prema njegovim rečima, nisu mu poznati detalji istrage, niti način na koji je dete došlo u kontakt sa opijatima. Dodaje i da su svi u školi odreagovali brzo i u kratkom roku uputili dete u zdravstvenu ustanovu.

UŽAS U KRAGUJEVCU: Dete (9) terali da pojede bombonu punu droge – mališan pao u nesvest!

Situacija je zabrinjavajuća i ovaj slučaj nas je sve uznemirio. Kako je dete moglo da popije neku tabletu i odakle ta tableta? Razgovarao sam i sa dečacima koji su pritekli u pomoć kada je dete palo na ulici i pozvali prolaznika da im pomogne. Pohvalio sam ih i rekao da su reagovali na pravi način. Mi ćemo o ovom slučaju svakako razgovarati sa svim roditeljima na roditeljskim sastancima koji su večaras i u ponedeljak. Takođe, ja sad pišem i zvanični izveštaj o svemu što se dogodilo koji ću da dostavim Školskoj upravi – ispričao je direktor.

Mediji nezvanično saznaju od izvora bliskog istrazi da je posle analiza urađenih u UKC-u, kod maloletnog deteta ustanovljeno prisustvo opijata u krvi, ali da nije u pitanju amfetamin, niti ekstazi, kako su preneli pojedini mediji, podvukao je naš izvor.

Od našeg sagovornika saznajemo da je UKC o celom slučaju juče obavestio policiju koja je započela istragu. Naš izvor ističe da opijati koji su pronađeni u organizmu maloletnog detata “odgovaraju strukturi lekova za smirenje”.

Takođe, nezvanično saznajemo i da u dosadašnjem toku istrage ne postoje dokazi da je neko od saslušanih, video osobu ili više njih koji su primoravali maloletno dete da proguta bombonu.

Kragujevačka policija do sada nije izdala zvanično saopštenje o ovom slučaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter