Izvor: Informer
08.12.2023 u 08:56
0

MOGU DA UCENJUJU „JAKE KLIJENTE“: Evo zašto makroi koriste laptopove, iako mogu da ih razotkriju

Protiv M. T. (48), N. U. (28), S. L. (49), B. S. (41) i M. T. (37) pet članova kriminalne grupe za koju se sumnja da su organizovali prostituciju u Beogradu jedan od ključnih dokaza je laptop koji je nađen prilikom pretresa stanova koje su koristili.

Na pitanje, zašto kriminalne grupe sve skladište u kompjuterima i tako sami sebe „nameštaju“, odgovor je dao Dragiša Remović, bivši šef odseka za seksualne delikte MUP-a Srbije.

„Iz dva razloga. Jedan je da bi imali jasnu evidenciju o zaradi, a drugi je kako bi mogli da ucenjuju klijente. Sve zavisi, da tako kažem, kakve su prostituke, u skladu sa tim ide i klijentela. Ako su one malo skuplje, automatski je i grupa koju mogu da ucenjuju uticajnija. Obzirom da je reč o ceni od 120 evra na sat, reč je o prostitutkama koje ne spadaju pod elitne. To su dva razloga iz kojeg sve čuvaju u laptopu“, rekao je Remović.

Podsetimo, osim gore navedenih na listi su i žene koje su, kako se navodi, bile konekcija između klijenata i prostitutki. Ispituje se njhova uloga, odnosno, da li je neka od sekretarica takođe radila kao makro.

PALO PET MAKROA U BEOGRADU: Devojke terali na prostituciju

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, su u periodu od januara do 5.decembra ove godine na teritoriji Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na prostituciju, oglašavali prostituciju putem „Halo oglasa“, ali i na internet portalu namenjenom za pružanje seksualnih usluga www.seksiadresar.com, postavljajući i ažururajući oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili međusobno. Sat vremena seksualnih usluga je iznosio oko 120 evra.

Prostituke bi ili odlazile kod klijenata ili bi makroi organizovali iznajmljen stan. Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

U Beogradu uhapšeno šest članova grupe

Policija u Beogradu uhapsila je pet članova organizovane kriminalne grupe zbog postajanja osnova sumnje da su u periodu od januara do početka decembra ove godine, radi sticanja finansijske koristi, organizovali oglašavanje za prostituciju preko sredstava javnog informisanja, učestvovali u posredovanju, potom podsticali i navodili na vršenje prostitucije više ženskih osoba na teritoriji Beograda.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi sa krivičnim delom posredovanje u vršenju prostitucije.

Ženske osobe, kako se sumnja, koje su obezbeđivali za prostituciju su predavali trećim licima – korisnicima usluga u pružanju seksualnih usluga, a novac pribavljen na ovaj način delili između sebe shodno zadacima i pokrivali troškove za ovu kriminalnu delatnost.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronađena je veća suma novca, više mobilnih telefona, laptop koji je korišćen za različite vrste evidencija, kao i sim kartice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter