Izvor: HappyBSC
16.10.2021 u 18:44
0

NAJLEPŠI CITATI MILOŠA CRNJANSKOG: Uživajte u mislima našeg legendarnog pisca

Miloš Crnjanski, jedan od najvećih srpskih pisaca, rođen je u Čongradu 1893. godine i za života je napisao romane koji su postali najznačajnija dela srpske književnosti. 

Najpoznatiji romani Miloša Crnjanskog su: „Dnevnik o Čarnojeviću“, „Seobe“ i „Roman o Londonu“. 

PROČITAJTE JOŠ: TOP PET najzanimljivijih izreka, jednog od najvećih srpskih pisaca Ive Andrića

Veliki pisac mislilac, Crnjanski, ostavio nam je misli koje valja i napamet znati, jer svojom dubinom otkrivaju neke od najvećih istina o životu.

Uživajte u prelepim citatima koje smo pripremili za vas. 

„U budućnost treba ići. U budućnost gledaju i idu svi srećniji narodi.“

Ne vredi nam prošlost ako od nje nemamo šta da naučimo, jer sve što je vredno u sećanju samo je građa za lepšu budućnost. Na ovo je mislio Crnjanski kada je rekao ovu veliku istinu i lekciju za svaki narod, pa i naš. 

„Voleti nikad nije besmisleno.“

Kratko i jasno je Crnjanski objasnio značaj ljubavi u našem životu. Mnoge stvari posle nekog vremena gube smisao, ali jedino za ljubav to ne važi. Ako ste se pitali šta je smisao života, verovatno ćete ga naći u ovoj mudroj rečenici. 

„Nada je najviši stepen mudrosti u ljudskom životu.“

Svaka mudrost nam pruža odgovor, ali samo jedna mudrost daje odgovor na svako pitanje. Kako bismo se ujutru budili bez nade da će dan biti dobar? Kako bismo živeli život bez nade da ćemo biti srećni? Na oba pitanja odgovor je jasan – bez nade nema života, a bez života ni mudrosti. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter