Izvor: b92
28.03.2024 u 09:13
0

KINEZI KUPILI TEHNOLOGIJU ZA LETEĆE AUTOMOBILE: Kineska kompanija Hebei Jianxin kupila je tehnologiju prvobitno razvijenu u Evropi

Kineska kompanija Hebei Jianxin kupila je tehnologiju letećih automobila koja je prvobitno razvijena u Evropi.

Iza ove tehnologije stoji brend AirCar, a navedeno je da će kineska firma „dobiti ekskluzivna prava da proizvodi AirCar letelice i koristi ih u određenom regionu u Kini“, mada nije rečena tačna lokacija.

AirCar, inače, već je uspešno izveo nekoliko letova, uključujući i onaj iz 2021. godine kada je leteći automobil za 35 minuta prešao razdaljinu između dva slovačka aerodroma.

Zanimljiva stvar kod ovog transformišućeg vozila jeste to što se iz automobila u letelicu pretvara vrlo brzo – potrebno mu je jedva nešto više od dva minuta.

&nbsp

 

Za razliku od nekih transportnih letelica novog doba, koje više nalikuju dronovima, AirCar ne uzleće vertikalno, i neophodna mu je pista.

KONAČNO! Apple Maps dobija opciju koju korisnici već dugo traže

 

Kompanija koja ga je razvila, KleinVision, 2022. godine dobila je dozvolu za letenje od slovačkog regulatornog tela, a sada nije rekla za koliko novca je ovaj brend prodat Kinezima.

S obzirom na to da je Kina već lider na globalnom tržištu kada su u pitanju električni automobili, nije čudo što su se sada „okomili“ na još jedan segment transporta – leteći prevoz.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter